Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musta hetki maksoi Jokereille voiton

Dinamo Minsk näytti vaarallisuutensa ja tehokkuutensa lähes täydessä hallissa

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Jokerien maalivahti Henrik Karlsson tuli yllätetyksi kolme kertaa. Kuva Novokuznetskia vastaan pelatusta ottelusta.
Jokerien maalivahti Henrik Karlsson tuli yllätetyksi kolme kertaa. Kuva Novokuznetskia vastaan pelatusta ottelusta. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Dinamo Minsk 3 Jokerit 1

Jokerit sai hieman esimakua, mitä voi olla tulossa vastaan jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleissä.

Minskin viime kevään MM-areenassa huusi 14 651 äänekästä kannattajaa, kun kotijoukkue Dinamo kukisti toisen erän pikamaaleillaan Jokerit 3–1.

Pudotuspeliksi ottelua ei voi kutsua, mutta yleisöä Minskin halliin ei mahdu kovin paljon enempää, kun kevään isot pelit alkavat ensi viikolla.

Myös kotijoukkue osoitti vaarallisuutensa, kun se hakkasi kolme maalia vajaaseen neljään minuuttiin.

"Saatiin melko ehjä peli, mutta paha musta hetki osui toiseen erään", Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi puhelimitse Minskistä.

Runkosarjan päätöskierroksilla voivat sijoitukset vielä vaihdella, mutta Jokerit–Minsk vaikuttaa hyvin todennäköiseltä otteluparilta.

Kamppailusta puuttui melkein kokonaan pudotuspeleissä oleva fyysisyys. Koko ottelussa jaettiin vain 12 taklausta, eikä lukemaa tosiaan voi pitää kovin suurena. Jokerit sentään voitti taklaustilaston 7–5, vaikka tulostaululla kävi vähän toisin.

"Kaikella on aina omat hyvät ja huonot puolensa", Westerlund sanoi ja viittasi Jokerien asemaan sarjataulukossa.

"Jos joutuisimme taistelemaan kovasti pudotuspelipaikasta, kuluttaisimme energiaa. Nyt täytyy taiteilla, että säilytämme intensiteetin ja joukkuepelaamisen", Westerlund sanoi.

Jokerit sai nauttia ensimmäisen erän lopusta toisen alkuun Niklas Hagmanin tekemästä 0–1-maalista, mutta sitten iski Jonathan Cheechoo, NHL:n entinen maalitykki. Tai ei Cheechoo iskenyt vaan ohjasi Aleksei Kaljutšnin laukauksen ohi Henrik Karlssonin. Kiekko kimposi sen verran Cheechoosta, että Karlsson hämääntyi.

Terävä hyökkääjä Charles Linglet löi etutolpan vierestä 2–1 maalin vain 32 sekuntia Cheechoon osuman jälkeen. Se oli nopeaa toimintaa.

Linglet niittasi vielä yhden lisää Aleksandr Kulakovin voittaman aloituksen jälkeen.

"Vastustaja sai luotua olemattomista tilanteista maalipaikkoja. Niitä tulee, kun on vapaita pelaajia maalilla, ja niin meilläkin pitäisi olla", Westerlund sanoi.

Voimahyökkääjä Linglet näytti varsinkin 2–1-maalissa, miten mennään tekopaikoille. Severi Sillanpää jäi kakkoseksi, kun Linglet puski etutolpalle ja löi pomppivan kiekon sisään.

"Vaarallisuutta heillä on ja todella hyviä yksilöitä", Westerlund sanoi ja viittasi varmasti kaksikkoon Cheechoo–Linglet.

Jokerien paras ketju meni remonttiin ennen peliä. Sentteri Petr Koukal joutui sivuun alaraajavamman takia. Steve Moses putosi pois rivistä kolmannen erän puolivälissä, kun puolustaja Lukas Krajicekin maila tai hänen syöttämänsä kiekko kimposi Mosesin kasvoihin.

"Steve joutui lähtemään lääkäriin. Jotain tuli hampaisiin", Westerlund sanoi.

Puolustaja Ville Lajunen ja taitava hyökkääjä Juhamatti Aaltonen olivat sivussa, mutta Aaltonen palannee kokoonpanoon seuraavassa ottelussa Medvecakia vastaan ensi sunnuntaina.

"Pelaajat tiedostavat, että isot ottelut ovat edessä, eikä aina ole helppoa saada sataa prosenttia itsestä irti", Westerlund sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!