Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niskasen kaudelle uusi alku

Kaverin tekemä amatöörikampaus viimeisteli MM-ilmeen

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Iivo Niskanen testasi eilen suksiaan Falunissa.
Iivo Niskanen testasi eilen suksiaan Falunissa. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva

Olympiavoittaja Iivo Niskasen rentous- ja supliikkibarometri kertoi perjantain haastattelutilaisuudessa, että kunto on taas raiteillaan vaikean keskitalven jälkeen.

Niskanen vaikutti uudistuneelta mieheltä verrattuna siihen synkistelyyn, jota nähtiin kolme viikkoa sitten Jämin SM-hiihdoissa. Siellä Niskanen ei päässyt kilpailemaan.

Nyt silmät olivat kirkkaat. Juttu kulki, ja hymy viipyi kasvoilla.

Konkreettinen uudistus oli Niskasen uusi kampaus. Parturina oli toiminut enemmän amatööripohjalta hänen pitkäaikainen ystävänsä, entinen ampumahiihtäjä Vili Vajanto.
"Vähän saattoi hänen kauniimpi osapuolensa viimeistellä lopputulosta, mutta hyvin meni. Mitäpä sitä parturiin lähtemään. Mukava hoitaa vierailut samalla", Niskanen velmuili.

Jämin jälkeen Niskanen pääsi vihdoin kiinni tuottavaan harjoitteluun, ja asiat etenivät ripeästi haluttuun suuntaan.

"Tämä on vähän kuin uusi alku kaudelle. On aika virkeä ja latautunut olo. Kunto on kehittynyt Jämin jälkeen älyttömästi. Siellä oli hiihtämätön kunto. Olin ajanut akut tyhjiksi. Piti sen jälkeen levätä, ja sitten on mennyt paremmin ja paremmin. En ole huolissani omasta kunnostani, on ihan luottavainen olo."

Niskanen on tehnyt muutaman kovemman harjoituksen kahden viime viikon aikana.

Hän kävi muutaman päivän harjoittelemassa MM-joukkueen sprintterien kanssa Vuokatissa, mutta muuten hän valmistautui kotimaisemissaan Kuopiossa.

Yhteen erikoisharjoitukseen Puijolle hän sai sparraajaksi lankomiehensä Juho Mikkosen, joka ylsi joulukuussa mc-sprintissä neljänneksi mutta ei pettymyksekseen päässyt MM-kisoihin.

"Hiihdettiin vajaat 30 kilometriä ihan puolireipasta. Hampaat irvessä mentiin vasta viimeinen vartti. Ei se pudotuskilpailua ollut. Taisi olla niin, että Juho peesasi ja minä vedin. Meni hyvin."

Reitille haettiin mahdollisimman paljon pitkiä nousuja.

"Yritettiin pitää kaikki lihasryhmät töissä mahdollisimman kauan aikaa. Se oli koko kroppaa kuormittava harjoitus."

Kaksi päivää myöhemmin, viime lauantaina Niskanen voitti Kajaanissa Kainuun piirinmestaruuden 9 km:n (v) yhteislähdössä. Ideana oli vain saada kilpailustartti. Siellä eroa Mikkoseen kertyi 40 sekuntia.

"Sain siitä kovemman ärsykkeen ja hengitystä auki. Se toimi aika hyvin. Se on vain parantanut tänne ajoa. Uskon, että olen ihan valmis."

Lauantain 30 km:n yhdistelmäkilpailu ei ole Niskasen päästartti MM-laduilla.

"En voi olettaa, että hiihdän lauantaina kauden parhaan hiihdon, mutta viikon päästä sunnuntaina [50 km] hiihdän. Kaikki on lauantainakin mahdollista. Olisi mukava onnistua. Silloin olisi helpompi lähteä jatkamaan kisoja. Totta kai lähden hiihtämään kymmenen joukkoon", sanoi Niskanen, joka sijoittui viime talven olympialaisten yhdistelmäkilpailussa 25:nneksi.

 

Iivo Niskasen lisäksi miesten yhdistelmäkilpailussa hiihtävät Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi ja Lari Lehtonen.
Naisten yhdistelmäkilpailussa hiihtävät Riitta-Liisa Roponen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Jussi-Pekka Reponen HS
Falun

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!