Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraa heitä yleisurheilun SM-hallikisoissa

Neziri, Latvala, Mäkelä ja Nikkanen ovat naisten voimahahmot Pirkkahallissa

Urheilu
 
Aitajuoksija Nooralotta Neziri
Aitajuoksija Nooralotta Neziri

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas, pikajuoksija Hanna-Maari Latvala, kestävyysjuoksija Sandra Eriksson, seiväshyppääjä Minna Nikkanen, pika-aituri Nooralotta Neziri sekä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ovat jo lunastaneet matkansa yleisurheilun EM-hallikisoihin, mutta vieläkö he saavat seuraa muista?

Se selviää viikonloppuna SM-hallikisoissa Tampereen Pirkkahallissa.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvelee, että Prahan EM-kisoissa 6. –8 . maaliskuuta on noin kymmenen suomalaista urheilijaa.

Hyvä hallikausi ei välttämättä tarkoita, että sitä seuraisi myös hyvä ulkokausi. Kesään on vielä matkaa, ja monet eurooppalaiset huiput eivät välttämättä edes kilpaile hallissa.

HS käy läpi Tampereen SM-kisojen kiinnostavimmat nimet:

1.Neziri ja Latvala Nooralotta Neziri ja Hanna-Maari Latvala ovat talven voimakaksikko naisten juoksumatkoilla. Neziri juoksi torstai-iltana Tukholmassa jälleen hyvän ajan (8,02).

Helmikuun alussa hän juoksi Pirkkahallissa SE:n 7,99, vaikkei alkujaan edes aikonut juosta kisassa. Neziri käy Pirkkahallissa uudestaan SE:n kimppuun, mutta haastaa myös Latvalan 60 metrin sileällä. Latvala hakee 60 metrillä neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan.

Latvalan tämän kauden tilastoaika 60 metrillä on 7,32 ja Nezirin 7,37. Latvala voittanee myös 200 metriä.

2.Kristiina Mäkelä Kaksoismestaruutta tavoittelee myös Kristiina Mäkelä, joka on ilmoittautunut kolmiloikkaan ja pituushyppyyn.

Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä on loikkinut tällä kaudella SE:n 14,20. Pituudessa hänellä ei ole tulosta, ja siksi lajissa on pientä lisäjännitystä.

3.Åstrand ja Mörö Jonathan Åstrand on juossut 200 metrin tilastokärjen 21,20. Viime kauden aitasensaatio Oskari Mörö juoksi tammikuussa Etelä-Afrikassa 300 metrin SE:n 33,63 ja kokeilee Tampereella 200:aa metriä. EM-hallien ohjelmassa ei ole 200 metrin kisaa, joten nyt juostaan vain SM-mitaleista. Entä mitä tekee viime vuoden nopein suomalainen Eetu Rantala? Oululainen on vaihtanut seurakseen Pudasjärven Urheilijat.

Rantala yrittää rikkoa 60 metrillä EM-rajaa (6,70). Ville Myllymäki juoksi viime viikonloppuna Norjassa ennätyksensä 6,73. Jos lähtö onnistuu, EM-kisojen 60 metrillä voi olla kaksi suomalaista miesjuoksijaa.

4.Nikkanen ja nuoret Minna Nikkanen tavoittelee jo seitsemättä perättäistä sisäratojen Suomen mestaruuttaan seiväshypyssä. Nikkanen on rikkonut EM-sarjan 440, johon kurottavat myös 17-vuotiaat haastajat Wilma Murto (431) ja Elina Lampela (432).

Miesten seiväshypyssä kilpailee peräti 24 urheilijaa. Vanhat mestarit Eemeli Salomäki ja Jere Bergius ovat jälleen mukana. Joko lajin lama on taittumassa?

5.Arttu Kangas Kangas on työntänyt 19,52, ja hän on metrin edellä muita suomalaisia kuulantyöntäjiä. Viime kausi oli Kankaalle pettymys.

 

Tampereen SM-hallit alkavat lauantaina kello 15.25 ja sunnuntaina kello 11.30.

Sprintteri Hanna-Maari Latvala
Sprintteri Hanna-Maari Latvala
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä
Pikajuoksija Jonathan Åstrand
Pikajuoksija Jonathan Åstrand
Kuulantyöntäjä Arttu Kangas
Kuulantyöntäjä Arttu Kangas
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!