Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kearns sai nauttia maalinteosta

Kokenut kanadalainen tuo jämäkkyyttä Espoon Bluesin peliin

Urheilu
 
Liigan huippuhetket: Blues ei jättänyt JYPille mitään mahdollisuuksia
Liigan huippuhetket: Blues ei jättänyt JYPille mitään mahdollisuuksia
Espoossa Blues vei ja JYP vikisi.
Blues 7 JYP 2

Kiekkohurmos Espoossa nousee. Nyt Bluesin jyrän alle jäi JYP Jyväskylästä. Blues pommitti 7–2-voiton yhden sijan yläpuolellaan olevasta joukkueesta.

Blues on voittanut viimeisestä 11 ottelustaan 10. Voitto nosti espoolaiset pääkaupunkiseudun parhaaksi, sijalle kuusi. HIFK on pisteen ja sijan heikompi.

Maalijuhlasta pääsi nauttimaan myös Bluesin 33-vuotias Bracken Kearns. Hän teki kotijoukkueen toisen maalin ensimmäisen erän lopulla.

Kearns loi vielä viime vuonna NHL-uraa, mutta yli 30-vuotiaana siinä liigassa debytoinut Kearns ei saanut uutta sopimusta. Lokakuun lopulla suuntana oli Espoo.

Kanadalainen on nähnyt hyvän siivun espoolaisesta kaudesta, joka alkoi liigan pohjilla.

"En voinut uskoa, kuinka maassa kaverit olivat hävittyjen pelien jälkeen. Sen opin NHL:ssä, että voittava joukkue ei pitkään mieti tappioitaan", Kearns kertoi kulttuurisokistaan.

Kearns pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa 30-vuotiaana Florida Panthersissa. Pisteitä kertyi siellä ja San Jose Sharksissa kaiken kaikkiaan 31 ottelussa 3+2.

Bluesissakaan Kearns ei ole pisteillä mässäillyt. Saldo näyttää 37 ottelun jälkeen 5+8=13.

Mutta mies on päävalmentaja Jyrki Ahon mieleen. Muut pelaajat ovat olleet esillä Bluesin vahvan nousuvireen aikana, mutta Aho piti kanadalaisen otteita erittäin tärkeinä joukkueelleen.

"Kearns kuuluu henkisiin johtajiimme. Hän on nähnyt todella paljon kiekkomaailmaa ja tuo joukkueeseemme tarvittavaa jämäkkyyttä", Aho sanoi.

Kearnsin isä Dennis pelasi poikaansa huomattavasti mittavamman NHL-uran. Dennis Kearns oli Vancouver Canucksin parhaita puolustajia 1970-luvulla, kaikkiaan kymmenen kauden ajan.

"Olen oppinut häneltä paljon ja nähnyt hänen pelejään videoilta", Kearns kertoi.

Kanadalainen oli nuorena golfissa Kanadan maajoukkueessa. Paras kierrostulos 66 (–6) kertoo, että ammattilaisura olisi voinut olla mahdollinen.

"En kehittynyt viimeisinä teinivuosina, joten valinta kiekkoon oli helppo", Kearns sanoi.

Blues karisti eilen JYPin kannoiltaan hämmästyttävällä tehokkuudellaan. Joukkue teki ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alun vajaan kymmenminuuttisen aikana johdokseen 4–0.

Parhaita pistemiehiä olivat alati kehittyvä Siim Liivik (2+1) sekä Jari Sailio ja Stefano Giliati (molemmat 1+2). Kim Hirschovits antoi kaksi maalisyöttöä, ja joukkueen kultakypärä on nyt tehnyt 15 peräkkäisessä ottelussaan pisteitä.

Sami Kero HS
Bracken Kearns tekee harvoin maaleja mutta JYPiä vastaan hän viimeisteli Bluesin toisen osuman.
Bracken Kearns tekee harvoin maaleja mutta JYPiä vastaan hän viimeisteli Bluesin toisen osuman.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!