Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aitajuoksija Oskari Mörö on merkitty mies: "Ei isoa eroa maailman kärkeen"

Viime kesän aitajuoksusensaatio tunnetaan nyt myös kansainvälisillä kentillä

Urheilu
 
Mika Kanerva Lehtikuva
Oskari Mörö (kesk.) sijoittui 200 metrillä neljänneksi ajalla 21,98. Ville Aarnivala (vas.) oli toinen, ja Visa Hongisto juoksi mestariksi.
Oskari Mörö (kesk.) sijoittui 200 metrillä neljänneksi ajalla 21,98. Ville Aarnivala (vas.) oli toinen, ja Visa Hongisto juoksi mestariksi. Kuva: Mika Kanerva Lehtikuva

Oskari Mörö on merkitty mies. Hän ei voi enää yllättää muita 400 metrin aitajuoksussa samalla tavalla kuin viime kaudella.

Mörö tietää sen itsekin: "Jos aikoo päästä mitaleille, ihan puskista ei voi tulla. Vaikka on seurattu juoksija, täytyy keskittyä omaan tekemiseen."

Mörö juoksi Tampereen SM-halleissa poikkeuksellisesti sileän 200 metrin. Jo alkuerissä syntyi oma ennätys 21,67.

Loppukilpailussa Mörö oli neljäs ajalla 21,98. "Alkuerän aika lämmitti, mutta mitali olisi maistunut", sanoi Mörö hieman pettyneenä.

Alkuerän aika olisi tuonut hopeaa finaalissa, jonka voitti Visa Hongisto ajalla 21,49.

Kansainväliselle tasolle Mörö, 22, nousi viime kesänä, kun hän pääsi Zürichin EM-kisoissa loppukilpailuun.

Hän juoksi välierässä SE:n 49,08. Finaalissa Mörö tuli loppusuoralle vielä viidentenä, mutta sitten maitohapot veivät voimat. Mörö jäi finaalissa viimeiseksi ajalla 50,14.

Zürichin EM-finaali viivästyi myrskytuulen takia puolitoista tuntia. Se huolestutti enemmän valmentaja Atte Pettistä kuin Möröä.

"Olin aika varma, että juoksu meni odotteluun. Osku kesti sen kuitenkin hienosti", sanoo Pettinen.

Mörö juoksi finaalissa toista rataa, jolla oli vesilammikoita. Myöhemmät videotutkimukset kertovat, että Mörö oli juoksun nopein viiden ensimmäisen aidan jälkeen.

Tällä kaudella Mörö haluaa nostaa juoksunopeuttaan, jotta se toisi hyvät sijoitukset ensin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa ja sitten aikuisten MM-kisoissa Pekingissä, jonne rajana on 49,50.

Viime kaudella Mörö juoksi 13 askeleen rytmillä ensimmäiset viisi aitaa. Sen jälkeen hän vaihtoi 14 askeleeseen.

Nyt tavoitteena on, että 13 askeleen rytmi kestäisi kuudennelle ja seitsemännelle aidalle asti. Se voisi pudottaa ajasta muutaman kymmenyksen.

"Jos saisi vakiinnutettua perustason alle 50 sekunnin. Odotukset ensi kesään on kovat. Viime kesä toi vain enemmän motivaatiota. Ei ole isoa eroa Euroopan ja maailman kärkeen", sanoo Mörö.

Hyvä menestys poiki myös yhteydenottoja uusilta tukijoilta. Soiko puhelin heti seuraavana päivänä Zürichin jälkeen?

"No ei se ihan niin mennyt, mutta mukavasti on tullut kyselyjä. On tullut parempia diilejä. Tulen hyvin toimeen, mutta lisääkin saa tulla", sanoo Mörö, joka pääsi myös Suomen Urheiluliiton valiojoukkoon (Team Finland).

Mörö harjoittelee keväällä kahteen otteeseen Málagan suunnalla. Toiselle leirille lähtee mukaan hieroja, mikä on entiseen verrattuna suorastaan ylellisyyttä.

"Juuri noissa lihashuolloissa ei tarvitse kurkistaa pussiin, vaan voi ottaa irti kaiken hyödyn."

Uutta on myös se, että urheilun ja urheilulukion takia Helsinkiin tullut Mörö on muuttanut isovanhempiensa luota Pakilasta omaan asuntoon Helsingin Kalasatamaan.

"Täysin uuteen kämppään", sanoo Mörö, joka pääsi syksyllä opiskelemaan liikuntaneuvojaksi Vierumäelle.

Aikaa jää hyvin harjoitteluun, kun osan opiskelusta voi suorittaa etänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!