Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Rinne jahtaa lyömättömältä tuntuvaa NHL-ennätystä

Urheilu
 
Christopher Hanewinckel USA TODAY Sports
Nashvillen fanit osaavat arvostaa Pekka Rinteen torjuntoja.
Nashvillen fanit osaavat arvostaa Pekka Rinteen torjuntoja. Kuva: Christopher Hanewinckel USA TODAY Sports

Jääkiekkoliiga NHL:ssä ollaan innoissaan kaikista ennätyksistä ja uusien ennätysten tekijöistä.

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinteeltä aletaan odotella yhtä uutta haamurajan rikkomista.

Rinteen pitäisi pyyhkiä historiaan lähes lyömättömältä tuntuva Martin Brodeurin 48 voiton tilasto kaudelta 2006–2007.

"Olen kuullut siitä, mutta en ole paljon miettinyt asiaa", Rinne sanoi viime viikon alkupuolella, kun NHL Tonight -makasiiniohjelma teki haastattelua.

Tuon haastattelun jälkeen Nashville hävisi kaksi ottelua peräkkäin. Viime yönä tuli voittolaukauksilla 21-voitto Buffalosta, mutta Rinne oli lepovuorossa. Nashville kamppailee koko liigan runkosarjan voitosta Montrealin kanssa, kiitos Rinteen loistavien pelien.

Rinteen mahdollisessa ennätysjahdissa on yksi ongelma. Pelit taitavat loppua liian aikaisin, jotta Brodeur voitaisiin siirtää tyylikkäästi sivuun.

Ennätyskaudellaan Brodeur pelasi New Jersey Devilsissä 78 ottelua ja voitti niistä 48. Rinteellä on nyt 34 voittoa, eikä runkosarjaakaan ole jäljellä kuin 22 kierrosta.

Käytännössä Rinteen pitäisi pelata kaikki ottelut. Mahtaako Nashville sittenkään voittaa tarpeeksi pelejä, vaikka hyvin meneekin?

Unohdetaan Brodeurin ennätys ja sen murskaaminen, mutta ilman sitäkin Rinne alkaa olla varma ehdokas liigan parhaaksi pelaajaksi ja Hart Trophy -palkinnon saajaksi.

Rinne ei ole siinä kerhossa yksin. Montrealin takuumies, maalivahti Carey Price, ottaisi mielellään kunnian. Titteliä tavoittelevat myös pistepörssin voittaja tai maalikuningas, joten haastajia Rinteellä riittää, vaikka hän ehkä johtaakin kisaa.

Viime kaudella Rinteen sairastelu tarkoitti kesyä kautta Nashvillessä. Nyt hän on ollut kunnossa ja kannattelee joukkuetta.

Nashville on voittanut otteluita, joissa vastustaja on vienyt laukaisutilaston, mutta pysähtynyt Rinteen elastisiin torjuntoihin.

Rinne peittää maalinsa hyvin 195-senttisenä torjujana, ja liikkuvuudeltaan hän on erinomainen. Räpyläkin heiluu kiitettävän nopeasti.

Huippukausi ja mahdollinen ehdokkuus liigan parhaaksi pelaajaksi ei ole uutta Rinteelle. Hän sai kunnian kuulua kolmen parhaan maalivahdin Vezina Trophy -ehdokkaisiin keväällä 2011. Kannu meni silloin Bostonin Tim Thomasille.

Kempeleestä kotoisin oleva Rinne, 32, on hieno löytö Nashvilleen. Seura varasi hänet kahdeksannella kierroksella numerolla 258 vuonna 2004. Yleensä viimeisille varauskierroksille jätetään epätoivoisia arpoja, joiden ennusteeseen juuri kukaan ei usko. Rinne oli varaushetkellä jo 21-vuotias eli selvästi varattavaa ikäluokkaa vanhempi.

Kärpissä Rinne pelasi tuohon aikaan Niklas Bäckströmin varamiehenä, kunnes dollarijäät kutsuivat.

Kun Nashville aloitti NHL:ssä kaudella 1998–99, seuran käsiohjelmassa neuvottiin katsojia siihen tyyliin, että pitkä kiekko ei ole varsinaisesti tavallista kiekkoa pitempi, vaan se lyödään kentän toisesta päähän toiseen. Paitsiot ja monet muut säännöt olivat täyttä hepreaa uudessa kiekkokaupungissa.

Nyt Rinne kehuu vuolaasti seuran faneja NHL:n parhaiksi. Helppo Rinteen on kehua, kun hän alkaa nauttia suurta suosiota seuraikonina, ja fanitkin arvostavat nykyään peliä enemmän kuin tappeluita.

NHL:ssä Rinne on pelannut vain Nashvillessä, seuran huonoina ja vähän parempina aikoina.

Predators keräsi viime kaudella 88 pistettä ja jäi kolmen pinnan erolla ulos pudotuspeleistä. Se oli toinen peräkkäinen vuosi, kun vauhti ei riittänyt.

Nyt seuralla on koossa 85 pistettä ja lähes varma paikka kevään huipennukseen, mutta menestys riippuu pitkälti Rinteen torjunnoista.

Ilman voittavaa maalivahtia ei NHL:n keväässä juhlita. Nashvillellä on tämä osasto huippukunnossa.

Urheilutoimitus pui jääkiekkoliiga NHL:n ajankohtaisia ilmiöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?