Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-joukkue alkaa olla kasassa

Urheilu
 

Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen sanoi ennen Tampereen SM-halleja, että Prahan EM-kisoihin matkaa kymmenisen suomalaista urheilijaa.

SM-hallit toivat listaan kuitenkin vain kaksi uutta nimeä: 16-vuotiaan seiväshyppääjän Wilma Murron ja pikajuoksija Ville Myllymäen. Aiemmin EM-kisoihin oli valittu Nooralotta Neziri, Hanna-Maari Latvala, Arttu Kangas, Kristiina Mäkelä ja Minna Nikkanen.

Urheilijoilla on vielä kymmenen päivää aikaa antaa kisanäyttöjä, mutta jotenkin tuntuu, että joukko alkaa olla tässä. Korkeushyppääjä Laura Rautanen (187) jäi EM-rajasta tosin vain kaksi senttiä ja Elmo Lakka 60 metrin aidoissa yhden ainoan sadasosan (7,81).

Seiväshyppääjät Eemeli Salomäki (530) ja Jere Bergius (530) nostivat rohkeasti riman EM-rajaan 550:een. Miesten seipäässä oli peräti 22 hyppääjää, mikä kertoo, että laji on uudessa nosteessa. "Kenttälajeissa vain tuloksella on merkitystä", sanoi Salomäki, jolle viime kausi oli hankala.

Se oli hankala myös Bergiukselle, joka kärsi mykoplasmasta, jalkavaivoista ja ylikunnosta.

Bergiuksella on kova tarve päästä tänä vuonna arvokisoihin. Arvokisat ovat rahattomalle urheilijalle elinehto.

"Niihin on pakko päästä. Muuten on turha lähteä ilman mitään tukea seuraavaan olympiavuoteen", sanoi Bergius. Sitkeälle puurtajalle – jos kenelle – toivoisi vielä muutaman hyvän hyppyvuoden.

Ari Pusa
ari.pusa@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?