Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubi tasapelillä jatkoon

Testikärki Jallow teki maalin vatsataudissa. HJK:n pelaamisessa on vielä puutteita.

Urheilu
 
Sami Kero HS
HJK:n gambialainen testikärki Ousman Jallow seurasi katseellaan, kun pallo meni KTP:n Jere Pyhärannan vartioiman maalin ohi liigacupin ottelussa Helsingissä.
HJK:n gambialainen testikärki Ousman Jallow seurasi katseellaan, kun pallo meni KTP:n Jere Pyhärannan vartioiman maalin ohi liigacupin ottelussa Helsingissä. Kuva: Sami Kero HS
HJK 2 KTP 2

Helsingin Jalkapalloklubi ei ole edennyt liigacupissa voitosta voittoon, ja myös eilen sunnuntaina tuloksena oli tasapeli.

Se tuli Talin hallissa maalein 2–2 kotkalaista KTP:tä vastaan. Klubin saldo liigacupin alkulohkosta oli voitto ja kolme tasapeliä, mitkä toivat jatkopaikan.

HJK:n pelaamisessa on KTP-kamppailun perusteella paljon hyvää mutta vähintään yhtä paljon parannettavia asioita.

Klubin kannalta myönteisiin asioihin kuuluu, että joukkue hallitsi toista puoliaikaa ja pystyi luomaan tekopaikkoja.

Tuoreista hankinnoista japanilainen Atomu Tanaka on vikkelä ja taitava kymppipaikan pelaaja, josta saattaa olla helsinkiläisille vielä paljon iloa. "Olemme hyökkäyskolmanneksella aika vaarallisia", päävalmentaja Mika Lehkosuo tiivisti.

Testikärki Ousman Jallow teki avausjakson lopussa 1–1-tasoituksen maalin edestä. Erfan Zeneli vei HJK:n 2–1-johtoon noin vartti ennen loppua komean hyökkäyskuvion päätteeksi.

Jallow pelasi kohtalaisen ottelun. "Nostan hänelle sinnikkyydestä hattua, sillä hänellä on ollut vatsatauti", Lehkosuo sanoi.

Sitten HJK:n kannalta huonot asiat. Kabinettien kautta Veikkausliigaan noussut KTP pysyi etenkin avausjaksolla hyvin hallitsevan Suomen mestarin kyydissä. Valeri Minkenen laukoi rangaistuspotkusta ottelun avausmaalin runsaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen.

Klubi väänsi itsensä johtoon, mutta vieraat tasoittivat vartti ennen loppua Samuli Kaivonurmen maalilla. HJK:n tasoisen joukkueen ei yksinkertaisesti olisi pitänyt päästää KTP:tä enää rinnalle, sillä kotkalaiset näyttivät väsähtäneiltä.

Helsinkiläisten kannalta huolestuttavien asioiden joukkoon menee myös, että joukkue pyrki etenemään avausjaksolla turhan ahtaista väleistä ja menetti pallon liian usein.

Ikäviin asioihin mahtuu myös se, että vaihdosta kentälle tullut Demba Savage törmäsi rajusti KTP:n maalivahdin Jere Pyhärannan kanssa. Savage meni kylkeään pidellen pukukoppiin, eikä hänen vammansa vakavuudesta ole vielä tietoa.

Sitten molempien joukkueiden kannalta helpottava asia: liigacupista ei voi vetää valtavia johtopäätöksiä Veikkausliigan voimasuhteista.

"Nämä ovat ihan eri pelejä. Ei aurinko paista, eikä tuuli käy. Tästä eteenpäin voittoja on kuitenkin tultava", Zeneli sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?