Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hautamäkien kiista päättyi Hiihtoliiton eduksi

Urheilu
 
pentti vänskä
Veljekset Jussi ja Matti Hautamäki penäsivät kilpailuvirastolta ratkaisua sponsorikiistaan 2004.
Veljekset Jussi ja Matti Hautamäki penäsivät kilpailuvirastolta ratkaisua sponsorikiistaan 2004. Kuva: pentti vänskä

Hiihtoliiton ja urheilijan välisestä sponsorointikiistasta on olemassa edeltävä tapaus, joka aikoinaan eteni Kilpailuviraston käsittelyyn asti.

Mäkihyppääjät Matti ja Jussi Hautamäki katsoivat elokuussa 2004, että Hiihtoliitto käyttää väärin määräävää markkina-asemaansa ja estää Hautamäkiä harjoittamasta ammattiaan mäkihyppääjinä sponsoritoiminnassa syntyneiden erimielisyyksien vuoksi.

He pyysivät Kilpailuvirastoa ratkaisemaan asian.

Niin sanotun toimialarajauksen mukaisesti Hiihtoliitto ei hyväksynyt hyppääjien hankkimia tukijoita, koska liitolla oli itsellään samoilla aloilla toimivat yhteistyökumppanit. Hautamäkien tukijoita olivat saksalainen autotehdas, olutpanimo ja englantilainen rahapeliyhtiö.

Hiihtoliitto ilmoitti, ettei Hautamäen veljeksillä ole asiaa mäkijoukkueeseen, mikäli he maajoukkuetehtävissä kantavat asuissaan sponsoreidensa mainoksia.

Hiihtoliitto perusteli kantaansa Kilpailuvirastolle ja totesi, "että sen vuosikausia noudattamalla menettelyllä on yhdessä urheilijoiden, seurojen ja liiton kesken kyetty luomaan huippu-urheiluun menestysmalli, jossa myös menestyneiden urheilijoiden taloudelliset ansaintamahdollisuudet ovat kohtuudella varmistetut."

Hautamäkien mukaan Hiihtoliitto vääristi sponsorimarkkinoita sopimusehdoillaan. Kilpailuviraston mielestä näin ei ollut.

Virasto huomautti, että sekä Hiihtoliiton että Hautamäkien sponsoreina oli ulkomaisia yrityksiä, "joiden on vaikea nähdä olevan Hiihtoliiton markkinavoiman käytöstä riippuvaisia." Sen sijaan Hiihtoliiton noudattaman ja myös sponsoreiden vaatiman toimialarajauksen poistaminen olisi saattanut vaarantaa liiton varainhankintajärjestelmän.

Kiista päättyi Hiihtoliiton eduksi, sillä Kilpailuvirasto päätti, ettei se ryhdy kiistassa jatkotoimenpiteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!