Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mainostemppu toi Matti Heikkiselle sakon: "Maksoin sen ihan kiltisti"

Matti Heikkisen mielestä sponsorointi on murrosvaiheessa

Urheilu
 

Falun. Iivo Niskanen energiajuomatölkkeineen ei ole Suomen MM-joukkueessa ensimmäinen hiihtäjä, joka on koetellut sopimusten rajoja tuomalla esille omia yhteistyökumppaneitaan.

Matti Heikkinen kertoi tiistaina avoimesti runsaan vuoden takaisesta jupakasta, jonka seurauksena hän sai sakon Kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:ltä.

Niskasen jupakka on viime päivinä ollut puheenaihe myös joukkueen sisällä.

"Kuluttajamarkkinoinnin ihmeellistä maailmaa on tullut seurattua", Heikkinen sanoi sarkastiseen tyyliinsä valmistautumisestaan keskiviikon 15 km:lle (v).

Heikkisen jupakka liittyi taannoin siihen, että hänellä oli kumppaninsa BMW:n logo buffissaan eli ns. putkikaulaliinassa.

"Kun tulin Val di Fiemmeen 2013, käytin buffia, jossa oli automerkin logo. Siitä ei ollut silloin sääntöjä, joten miksi en olisi sitä tehnyt", kertoi Heikkinen, joka usein ujuttaa puheeseensa myös sloganin "ajamisen iloa".

Sakon hän sai seuraavan kauden alussa, marraskuussa Rukan maailmancupissa. Siihen aikaan BMW oli FIS:n kumppani.

"Minulle se oli myös kumppani. Mainostin FIS:n pääyhteistyökumppania haastattelualueella ja sain siitä sakon. Maksoin sen sakon, taisi olla 250 Sveitsin frangia, ihan kiltisti."

"Tämä kuvastaa tilannetta, jossa eletään. Siitähän hyötyivät kaikki, FIS, kumppani ja minä", sanoi Heikkinen, joka lämpeni selvästi aihepiiristä.

Sääntörikkomuksen Heikkinen myönsi tehneensä aivan tietoisesti.

"Minulle oli annettu siitä jo varoitus. Seuraava sakko olisi ollut tonni. Puntaroin, että ei minun kannata enää sitä ottaa, koska olin saanut näkyvyyden jo läpi."

Olisitko valmis samanlaiseen sissimarkkinointiin, jota Iivo Niskanen nyt on harrastanut?

"Tämä on meidän ammattimme, josta on saatava palkkaa siinä missä normaalit työssä käyvätkin saavat. Jokaisen pitää puntaroida, millaisen kuvan haluaa itsestään muodostaa, hyötyykö kumppani, mitkä ovat sanktiot ja niin edelleen."

Heikkisen mielestä nyt pinnalle noussut jupakka on tyyppiesimerkki ongelmasta kansainvälisessä ja sisäisessä sopimisessa.

"Ollaan murrospisteessä, saa nähdä mihin tämä lopulta menee.

Heikkisen mielestä hiihdolla on Suomessa mahtava potentiaali. Kiinnostuksesta kertoo se, että esimerkiksi viikonloppuna Ylen MM-lähetyksiä seurasi enimmillään lähes miljoona katsojaa.

"Kun yksi ainut pieni tölkki kiinnostaa näin paljon, meillä ei ole mitään hätää mentäessä kohti Lahden vuoden 2017 kohti MM-kisoja, kunhan se vain hyödynnetään."

"Odotusarvo Lahteen on ihan älytön, eikä sitä vie mikään pois näissä kisoissa. Nämä kisat menevät niin kuin menevät. Lahti on suomalaishiihdolle mahtava mahdollisuus", Heikkinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?