Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikkisen ongelmat suksien päällä

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.

Matti Heikkisen valmentaja Toni Roponen osoitti tervettä itsekritiikkiä ja suoraselkäisyyttä saapumalla eilen median eteen myöntämään mahdollisen oman valmennusvirheensä.

Roposen mielestä Heikkinen (21.) ei olisi ottanut 15 km:llä mitalia edes maailman parhailla suksilla, koska syyt epäonnistumiseen olivat fyysisellä puolella. Heikkisen tammikuussa varsin lupaavasti kehittynyt kuntokäyrä kääntyi yllättäen laskuun MM-kisojen alla.

Eilen hiihto oli Roposen silmissä vaisua ja ponnetonta, paras vire oli kadonnut. Kello oli samaa mieltä.

Roponen epäili, että Heikkinen kilpaili sittenkin liikaa tammikuussa, jolloin startteja kertyi neljänä viikonloppuna yhteensä seitsemän.

Tilanteen teki hieman ristiriitaiseksi se, että Roposen avautumista edelsi päävalmentaja Reijo Jylhän Suomen suksihuoltoryhmää koskeva tilitys. Se ei ole kuulemma omasta mielestäänkään ihan "kartalla" tällä hetkellä, ja siksi suomalaisten sukset olivat korkeintaan medium-tasoa.

Silti heti Heikkisen takana Ville Nousiainen (22.), Lari Lehtonen (23.) ja ensikertalainen Perttu Hyvärinen (25.) päätyivät sellaisille sijoille kuin oli odotettavissakin.

Keli oli toki taas haastava. Ruotsin juhliessa Norjan Anders Gløersen sai pronssia, mutta ykköstähti Petter Northug retkeili uransa huonoimman arvokisasijoituksen (62.).

Jussi-Pekka Reponen
jussi-pekka.reponen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?