Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roikkumistaktiikalla mitalijahtiin

Naisten viestin kokoonpano syntyi suljetulla lippuäänestyksellä

Urheilu
 

Suomen naiset lähtevät roikkumistaktiikalla tavoittelemaan mitalia torstain MM-viestissä.

Norja ja Ruotsi ovat Falunin viestin voittajasuosikit. Suomi kamppailee lähtökohtaisesti pronssista lähinnä Yhdysvaltojen, Saksan ja Venäjän kanssa.

"Me olemme yksi mitaliehdokkaista. Norja hiihtää koko ajan maksimaalista vauhtia alusta alkaen. Sitten on kysymys siitä, pysytäänkö mukana vai muotoutuuko tilanne, että joukkueita irtautuu. Meillä on tavoitteena pysyä mahdollisimman hyvissä taisteluasemissa", päävalmentaja Reijo Jylhä sanoi.

Naisten viestiä on pidetty yleisesti Suomen realistisimpana mitalilajina.

Norjan kokoonpano on odotettu, mutta Ruotsi yllätti asettamalla maailmanmestari Charlotte Kallan kakkososuudella ja vaihtamalla kolme neljästä viime talven olympiavoittajasta.

Suomen kokoonpano rakentui eräänlaisen suljetun lippuäänestyksen kautta.

Jylhä pyysi kuudelta ehdolla olleelta naishiihtäjältä – kultakin erikseen – kirjallisena näkemyksen, ketkä neljä nimeä pitäisi joukkueeseen valita.

Lisäksi Jylhä pyysi jokaiselta tilannearvion kunnosta ja vireestä. Päätös syntyi yhteisessä palaverissa tiistai-iltana.

"Siitä joukkue muotoutui. Se helpotti, että ehdotukset olivat hyvin samankaltaisia, olimme samoilla linjoilla", Jylhä sanoi.

Kaksi ulos jäänyttä ehdokasta olivat kahdessa edellisessä arvokisaviestissä avausosuuden hiihtänyt Anne Kyllönen ja ensikertalainen Laura Mononen.

Käytännössä kyse oli siitä, kumpi olisi enemmän joukkuetta auttavassa vireessä, Krista Pärmäkoski vai Kyllönen.

Jylhä on tietoisesti halunnut tuoda maajoukkueeseen mahdollisimman avointa keskusteluilmapiiriä, joka on lähes vastakohta edellisen päävalmentajan Magnar Dalenin toimintatavalle.

Kahdeksanteen arvokisaviestiinsä lähtevä Aino-Kaisa Saarinen muisteli, kuinka Dalenin aikana viestikokoonpanot tulivat hiihtäjien tietoon ns. ilmoitusasiana.

MM-Sapporossa 2007 Dalen oli ensimmäistä kauttaan päävalmentajana ja ilmoitti naisille viestijärjestyksen, jossa aloittajana oli Virpi Kuitunen ja kakkososuudella Saarinen.

Naiset olivat porukalla sitä mieltä, että perinteisen osuudet pitäisi hoitaa järjestyksessä Saarinen-Kuitunen, mutta Dalen vastasi, ettei asiasta keskustella.

Jussi-Pekka Reponen HS
Falun

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!