Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagulls taipui kotonaan

Vesa Mäkäläisen ankara työ auttoi lahtelaiset voittoon

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Namikan paras pistemies Kevin Tiggs (vas.) oli hankala pideltävä Melsahn Basabelle ja muille Seagullsin pelaajille.
Namikan paras pistemies Kevin Tiggs (vas.) oli hankala pideltävä Melsahn Basabelle ja muille Seagullsin pelaajille. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Seagulls 59 Namika Lahti 70

Helsingin Seagullsin kahden ottelun verran orastanut voittosarja katkesi, kun Kisahalliin saapui kovaotteinen Namika Lahti. Vieraat puolustivat voittolukemat 70–59.

Lahden fyysisen pelin olennainen osa on Vesa Mäkäläinen. Hyvää kautta pelaava Mäkäläinen on kärsinyt uransa aikana pitkän liudan loukkaantumisia: välilevyn pullistuman, polvivamman, nilkan murtuman, niskavamman ja aivotärähdyksiä.

"Viime kesän sain treenata itseni kuntoon. Usein olen joutunut kuntouttamaan vammaa ja pelaamaan samanaikaisesti", Mäkäläinen sanoi.

Hän ei heittänyt erityisen hyvin, mutta pari peräkkäistä kaukoheittoa ottelun loppupuolella auttoivat Lahtea hivuttautumaan irti Seagullsista. Mäkäläinen teki yhdeksän pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.

Lahden paras pistemies oli Kevin Tiggs, joka teki 19 pistettä.

Lahti oli ennen ottelua neljä pistettä Seagullsia edellä, seitsemännellä sijalla.

Voitto nosti joukkueen kuudenneksi, eikä toisena olevaan Bisonsiin ole matkaa kuin kuusi pistettä.

"Sarja on erittäin tasainen, kuka tahansa voi voittaa tänä vuonna. Odotan pudotuspelejä suurella mielenkiinnolla", Mäkäläinen sanoi.

Erittäin intensiivisellä puolustuspelillä Lahti on vaikea vastus kelle tahansa.

Seagullsin parhaimmistoon kuului Justin Stommes, joka joutui marraskuun lopulta huilaamaan kaksi kuukautta polvivaivan takia. Eilen laituri teki kotijoukkueen toiseksi korkeimman pistemäärän, kymmenen.

Paras pistemies oli jälleen kerran Melsahn Basabe 16 pisteellä. "En ole vielä huippukunnossa, mutta kuntoni nousee koko ajan", Stommes sanoi.

Yhdysvaltalaisen puuttuminen keskellä kautta aiheutti pieniä ongelmia Seagullsin valmentajalle Mikko Larkakselle.

"Tietenkin loukkaantuminen sotkee joukkuehierarkiaa. Toisaalta täytyy muistaa, että suomalaiset pelaajamme pelasivat loistavasti ja voitimme joulukuussa paljon otteluita. Stommes kuntoutuu koko ajan, pudotuspeleihin on vielä aikaa", Larkas sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!