Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iskun paikka perinteisen osuuksilla

Urheilu
 
Virpi Kuitunen

1. Miesten 15 kilometrin kilpailu käytiin tasapuolisemmissa keliolosuhteissa kuin naisten vapaan matka. Suomalaismiehet hiihtivät kahdenkymmenen sekunnin sisään, sijoille 21–25. Selittävää syytä vaisuun menoon ei kukaan osannut sanoa. Siinä mielessä tilanne on huono, että asian näin ollessa ratkaisuja tilanteen parantamiseen on vaikea tehdä.

2. Maastohiihdossa on takana viisi kisapäivää. Edessä on neljä suomalaisittain toivontäyteistä kilpailua. Huoltoryhmä, joka on huhkinut kisapaikalla töitä jo pitkän aikaa ennen kilpailujen alkua, joutuu puristamaan viimeisetkin mehut itsestään. Huoltomiesten työpäivä alkaa ani varhain. Kisapäivän jälkeen tehtävät varmistustestit venyttävät päivää entisestään. Loppuun saakka on pysyttävä terävänä.

3. Naisten viestijoukkue valittiin urheilijoita kuullen. Kasassa oleva kvartetti tekee varmasti kaikkensa, jotta Suomen mitalitili saataisiin auki. Perinteisen osuuden mitta on 5,6 kilometriä, vapaan 4,8 kilometriä. Perinteisen osuuksilla on enemmän aikaa tehdä ratkaisuja.

Siinä voisi olla suomalaisten iskun paikka, jota Riitta-Liisa Roponen jatkaisi.

Virpi Kuitunen hs.urheilu@hs.fi
Kirjoittaja on moninkertainen hiihdon arvokisamitalisti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?