Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen puursi testeissä peruspäivän

Alonso jätti testipäivän väliin lääkärien suosituksesta

Urheilu
 
Josep Lago Afp
Kimi Räikkönen ajoi torstaina 80 kierrosta Barcelonan radalla.
Kimi Räikkönen ajoi torstaina 80 kierrosta Barcelonan radalla. Kuva: Josep Lago Afp

Kimi Räikkösen vauhti-ilottelu Ferrarin uudella F15-T-autolla jäi suomalaiskuskin viimeiseen testipäivään lauantaille. Torstai kului arkiseen aherrukseen ilman nopeita kierroksia.

"Teimme omia juttujamme, ja kelikin oli, mikä oli. Tämä oli vain yksi testipäivä muiden joukossa", Räikkönen luonnehti puurrettuaan 80 kierrosta keskikovilla renkailla.

Tallikaveri Sebastian Vettel ajaa pitkälti samalla ohjelmalla perjantaina. Sen jälkeen Ferrarin kuljettajan viimeistelevät talvitestinsä aika-ajo- ja kisasimulaatiolla, jolloin uuden Ferrarin kilpailukyvystäkin saadaan parempi kuva.

Torstaina autossa oli jokunen uusi osa, mutta Ferrarin odotetaan muuttuvan melkoisesti viikonlopuksi ja myös Australian MM-avaukseen.

"Auto on joka suhteessa parempi kuin viime vuonna. Sitten sen näkee, missä menemme, kun kaikilla on ensi kertaa kaikki uudet palat käytössään ja ajamme samoilla bensiineillä ja renkailla", Räikkönen muistutti.

Räikkönen on ollut yhtenä testipäivänä koko joukon nopein. Nyt tuli toistaiseksi vaisuin tuloksellinen noteeraus.

Williams keskittyi kahdella ensimmäisellä testijaksolla ajamaan paljon. Nyt Groven miehistö asensi uuden aeropakettinsa autoon, ja Felipe Massa hurjasteli sillä omille sekunneilleen.

Uusi kärkiaika syntyi pehmeillä renkailla. Ruotsin Marcus Ericsson runttasi kahdesti superpehmeillä ja pääsi tuloslistalla jälleen päivän kakkoseksi.

McLaren-Hondalla vaikeudet jatkuivat. Nyt Jenson Buttonin ajo jäi seitsemään kierrokseen, kun moottori rikkoutui. Perjantai on varattu testikuski Kevin Magnussenille, joka on paikalla Fernando Alonson lomittajana.

"Fernando olisi halunnut tulla ajamaan jo testeihin, mutta tohtorit suosittelivat meille, että paras tapa varmistaa hänen osallistumisensa Australian avauskisaan, on antaa hänelle riittävästi lepoa toipumiseen sunnuntain tärskystään", McLarenin johtaja Ron Dennis selvitti.

Syytä Alonson ulosajoon on tutkittu tarkkaan, mutta navakan tuulenpuuskan lisäksi muita syitä ei ole ilmennyt.

Heikki Kulta
Barcelona

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?