Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin hurja takaa-ajo onnistui

Rantakari löysi väylän Ilveksen maaliin

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Blues kiri Ilveksen ohi päätöserässä
Blues kiri Ilveksen ohi päätöserässä
Blues onnistui hakemaan Ilvekseltä täyden pistepotin vahvan päätöseränsä ansiosta. Siinä espoolaiset iskivät neljä osumaa. Taulukossa Blues nousi viidenneksi, Ilveksen sijoitus on yhdeksäs.
Ilves 3 Blues 5

Puolustaja Otso Rantakari nousi kreivin aikaan esiin, kun Espoon Blues jatkoi voitokasta menoaan kiekkoliigassa Tampereen Ilveksen kustannuksella. Rantakarin kaukaa lähtenyt rannelaukaus löysi tiensä maalivahti Joonas Korpisalon taakse melkoisen maila- ja miesviidakon läpi ajassa 56.09.

"Jätkät hoitivat aloituksen hyvin, ja kiekon saatuani yritin liikkua niin, että pääsisin vetämään maskin takaa. Siihen ennättikin vaikka keitä. Ei olisi mennyt ilman sitä", Rantakari myönsi.

Hän vei Bluesin ensimmäisen kerran johtoon monivaiheisessa pelissä. Ilves-leirin näkemyksen mukaan maskimiehiä oli maalivahdin alueellakin, mutta protestointi ei auttanut.

Siihen voitto ei vielä ratkennut, mutta onneksi Stefano Giliati ehti tehdä 4–2 tyhjään maalin ennen Ilveksen kavennusta.

Ilves on yleensä tullut kotiotteluihinsa kovalla raivolla, mutta Blues pääsi lievästi niskan päälle ja yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltäkin.

Toisessa erässä tahti muuttui yhtäkkiä ja yllättäen. Steven Zalewski paukautti kaukaa 1–0, ja vajaat viisi minuuttia myöhemmin Toni Kallela luikahti ylivoimalla läpiajoon lurittamaan Jani Niemisen haaroista 2–0.

"Meinasimme hävitä pelin toiseen erään. Se ei ollut meiltä skarppia peliä", Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho tunnusti.

Blues hilautui taistoon mukaan – kuinkas muuten – ylivoimalla, jolle se vihdoin pääsi 36. minuutilla. Bracken Kearns luuti irtokiekon sisään, ja Blues löysi virtaa otteisiinsa myös tasaviisikoin.

"Tämä on momentum-peliä. Saimme ylivoimamaalista hyvän fiiliksen", Rantakari mietti.

"Rupesimme liikkumaan", Aho täydensi. Ansaitun tasoituksen paukautti Ville Korhonen, ja syötön tarjonnut Blues-kippari Kim Hirschovits venytti peräkkäisten pisteotteluidensa määrän jo 17:ään. Matkaa Raimo Helmisen ennätykseen kaudelta 1996–1997 on enää viisi peliä.

Hirschovits merkittiin syöttäjäksi myös Rantakarin maaliin, joten hän pelaa yhtä pitkän uransa tehokkaimmista jaksoista.

"Hirso on tosi iso ja tärkeä pelaaja joukkueelle. Hän johtaa sitä esimerkillään, mutta myös puhuu paljon muiden pelaajien kanssa", Rantakari kiitteli.

 

Lisää Liigasta seuraavalla sivulla.

Antti-Pekka Sonninen
Tampere

Reijo Hietanen
Bracken Kearns teki Bluesin ensimmäisen maalin ja sai onnittelut joukkuetoveriltaan Stefano Giliatilta.
Bracken Kearns teki Bluesin ensimmäisen maalin ja sai onnittelut joukkuetoveriltaan Stefano Giliatilta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?