Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekko vetää faneja Venäjälle

Jokereiden peleissä Pietarissa kokee hiotun show'n, joka eroaa menosta Suomessa

Urheilu
 
Jokerit-fanit vinkkaavat, miten pelimatka Pietariin onnistuu
Jokerit-fanit vinkkaavat, miten pelimatka Pietariin onnistuu
Pietarin katukuva muuttuu suomalaiseksi, kun Jokerit pelaa kaupungissa. Fanien vinkeillä pärjää pelimatkalla. Toimittaja: Anneli Ahonen, kuvaus: Juha Metso, leikkaus: Terhi Liimu

Suomalaisten katsojien kannustushuudot kiirivät selvästi pelaajille asti, kun Jokerit kohtasi SKA:n helmikuussa Pietarissa. Kiperä peli meni jatkoajalle, ja SKA nujersi Jokerit vasta voittolaukauksissa.

"Suomalaisia oli katsomossa arviolta 2 000, kun edellisessä pelissä suomalaisia oli noin 1 000", sanoo Lähialuematkojen myynti- ja markkinointijohtaja Maarit Haavisto-Koskinen.

Hän toi 300 suomalaisturistia Pietariin viime pelimatkalle.

Tulijoista monet ovat ensimmäistä kertaa Venäjällä, eivätkä he olisi ilman Jokereita Pietariin lähteneetkään.

"Kannattaa seurata niitä, jotka ovat käyneet aiemminkin Pietarissa. Parasta, mitä voi tehdä, on vain kävellä ja katsella kaupunkia", pienellä porukalla matkaan lähtenyt Kiira Kangas neuvoo.

KHL:n pudotuspeleissä on vielä mahdollista, että Jokerit pelaisi Pietarissa tällä kaudella.

Jääkiekko on Pietarissa tarkkaan hiottua show'ta. Yleisö on täynnä lapsiperheitä, hallin käytäviä kiertävät isot SKA:n pehmomaskotit, ja turvamiehiä vilisee joka paikassa.

Cheerleadereita tanssii portailla, ja hallia kiertää videotaulu, jossa hävittäjät surraavat SKA:n hyökätessä.

Fanikulttuuri on rauhallista. Eri joukkueiden fanikunnat eivät tappele verisesti keskenään kuten Pietarin ja Moskovan jalkapallojoukkueiden fanaattiset kannattajat.

"Toiset suomalaiset ovat olleet ainoita riidanhaastajia. Heitä kannattaa vältellä ravintoloissa", toteaa kokenut Venäjän-kävijä Lauri Pekola.

Pekola yöpyy ystäviensä kanssa Dostojevski-hotellilla, joka sijaitsee kätevästi saman metrolinjan varrella kuin jäähalli. Lisäksi samalta metroasemalta risteää punainen linja, joka vie Suomen rautatieasemalle. Sieltä lähtee nopea Allegro-juna Helsinkiin.

Neuvostoajoilta tuttu, mutta ehostettu Moskva-hotelli on suomalaisten ikisuosikki.

KHL:n ottelut pelataan Pietarin Jääpalatsilla, jonne pääsee helpoiten metrolla. Oranssin metrolinjan pysäkki Prospekt Bolševikov sijaitsee jäähallia vastapäätä. Metrokolikoita eli žetoneita voi ostaa metroasemien kassoilta. Yksi matka maksaa 31 ruplaa.

Jäähallin läheisyydestä voi olla vaikea löytää kauppaa. Metroaseman vieressä sijaitsee ruokakauppa Perekrjostok, jossa on runsas valikoima. Sieltä saa myös alkoholijuomia ja tupakkaa, joita ei myydä metroaseman pikkukioskeissa.

Pietarissa poliisi voi sakottaa julkijuopottelusta kadulla.

Matkatoimistoista Lähialuematkojen lisäksi kiekkoretkiä Venäjälle järjestävät esimerkiksi Aikamatkat, Saimaa Travel, Kymenmatkat ja Matka-Prima. Omatoimimatkailijan kannattaa hankkia viisumi hyvissä ajoin. Se maksaa noin 85 euroa.

Lätkäturisti ottaa Pietarissa käyntikohteeksi ainakin pääkatu Nevski prospektilla sijaitsevan SKA:n ison fanikaupan. Laadukkaan hupparin saa 3 000 ruplalla (43 eurolla), pipo maksaa 700 ruplaa (10 euroa).

Lippuja peliin on käytännössä aina saatavilla lippuluukulta jäähallilla, vaikka matkatoimistojen kautta tarjottavat liput olisi loppuunmyyty. Jos peliin ei jostain syystä pääse, suomalaisten omistama Café Jam näyttää ottelut suomalaisin selostuksin.

Anneli Ahonen
Pietari

Juha Metso
Kiira Kankaan matka huipentuu Jokereiden pelin jälkeen limusiiniajeluun. Bileauto kaartaa suoraan jäähallille ja poimii matkalaiset Pietarin yöhön.
Kiira Kankaan matka huipentuu Jokereiden pelin jälkeen limusiiniajeluun. Bileauto kaartaa suoraan jäähallille ja poimii matkalaiset Pietarin yöhön.
Pietarilainen kiekkofani onpukeutunut tsaariksi.
Pietarilainen kiekkofani on
pukeutunut tsaariksi.
Pietari houkuttelee suomalaisia jääkiekon ystäviä.
Pietari houkuttelee suomalaisia jääkiekon ystäviä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?