Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minsk sai haluamansa

Urheilu
 
Heikki Miettinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Jokerien ja Minskin Dinamon pudotuspelisarjassa on selkeä kuvio. Kävelyvauhdilla Jokerien kausi päättyy, luistelemalla ja vauhdinpidolla tie pysyy aurattuna ja avoinna.

Ensimmäisestä ottelusta tuli paha kolhu Jokereille, mutta paras seitsemästä -sarjassa yksi tappio ei vielä heitä venettä täyteen vettä. Tämä sarja tuskin päättyy 4–0 eikä ehkä edes 4–1.

Dinamo on KHL:n toiseksi kovin ylivoimajoukkue, ja siinä pelissä veteraanipitoinen Minsk viihtyy. Paikaltaan pelin pyörittäminen on paljon helpompaa kuin jatkuvassa luistelussa. Ja sen he osoittivat perjantai-illan huumassa Hartwall-areenassa.

Jokerit hallitsee luistelun ja nopeat hyökkäykset. Jos joukkue pitää kiinni parhaasta ominaisuudestaan, ei Dinamo pysty kuin roikkumaan puskurissa.

Ensimmäisellä ottelulla ei pitkää pudotuspelisarjaa voiteta eikä hävitä, mutta Jokerien olisi ollut paljon mukavampi lähteä lauantain toiseen osaan voittajana. Dinamo nukkui yönsä rauhassa, kun se sai Helsingistä sen, mikä oli minimitavoite.

KHL:n pudotuspelikevät on sellaista ruljanssia, että heikoimpia hengästyttää.

Jokerien ja Minskin pelaajilla on alle 20 tuntia aikaa levätä ja palautua. Tämä on tuttua kaikista liigoista, mutta samanlaiset tuplapelit odottavat maanantaina ja tiistaina. Väliin mahtuvat vielä lentoseikkailut akselilla Helsinki–Minsk. Se alkaa vaatia kropasta paljon ja kysyä henkistä kestävyyttä.

Heikki Miettinen
heikki.miettinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!