Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iivo Niskanen kohtasi tutun ilmiön

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.

Marraskuun lopussa Iivo Niskanen otti Rukalla uransa ensimmäisen mc-voiton. Silloin näytti, että hän välttää sen monille kansainvälisen läpimurron tehneille urheilijoille tutun ilmiön. Sen, että seuraava kausi on vaikea – syystä tai toisesta. Maailmalla sillä on nimikin: sophomore slump.

Toisin kävi. Niskasen, 23, käyrä sai pohjakosketuksen, kun hän joutui jättämään kauden pääkilpailunsa väliin yllättäen ilmenneitten ylähengitystietulehduksen oireitten takia.

MM-kisojen alkaessa Niskasen kunto oli arvoitus. Yhdistelmäkilpailussa katkesi lupaavan perinteisen osuuden jälkeen sauva, ja viestin kakkososuudella hyytymisen aiheutti suksien huono pito.

Siinä välissä nousi toki kohu energiajuomatölkin esittelystä tv-kuvissa urheilijasopimuksen vastaisesti ja bonuksena uhmakkaan huumoripläjäyksen nimiin mennyt paperipussiepisodi.

Rukan voiton jälkeen Niskasen kauden kohokohdat ovat olleet Linnan juhlat ja valinta Vuoden urheilijaksi Sami Jauhojärven kanssa.

Joulukuun mc-reissulla Niskasen tuloksentekoa verottivat väärä suksivalinta ja vatsatauti, jonka takia yksi kisa jäi väliin.

Tour de Ski -kiertueelle Niskanen lähti vuodenvaihteessa kovin odotuksin, mutta se urakka päättyi yhden hyvän ja muutaman puolivillaisen suorituksen jälkeen sairastumiseen. Influenssasta toipuminen kesti niin kauan, että Jämin SM-kisat jäivät kokonaan väliin.

Kaiken tämän jälkeen sopisi hyvin arvaamattoman Niskasen tyyliin, että tästä sairastelusta toivuttuaan hän esittäisi lopputalven aikana muutaman säihkyvän hiihdon.

Jussi-Pekka Reponen
jussi-pekka.reponen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!