Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huhtalan maali vapautti Jokerit

Kireä ottelusarja tasoittui, mutta kiekko putoaa jäähän jo maanantaina Minskissä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tommi Huhtala päästää riemunsa valloilleen tehtyään Jokereille 3–1-maalin Minskiä vastaan.
Tommi Huhtala päästää riemunsa valloilleen tehtyään Jokereille 3–1-maalin Minskiä vastaan. Kuva: Vesa Koivunen
Jokerit 4 Dinamo Minsk 1 Voitot 1–1

Jokerit otti käyttöön voittavan jääkiekon, kun se kaatoi Minskin Dinamon KHL:n pudotuspelien toisessa kohtaamisessa 4–1.

Alussa tuli vähän puolustusharjoittelua, kun Dinamo painoi päälle, mutta toisessa erässä vedettiin verhot auki: kolme maalia, ja homma oli sitä myöden valmis.

Tommi Huhtalan kolmas maali vapautti energiat valloilleen ja antoi ratkaisusuunnan ottelulle.

Maalitykki Steve Moses teki itselleen ja joukkueelle helpottavan avausosuman. Moses ei maalejaan laske, mutta niistä hän elää. Niin tekevät kaikki maalintekijät.

Ikiliikkuja Nick Bailenin tasoituksen jälkeen kookas pakki Oskari Korpikari teki 2–1 Jokereille. Se jäi voittomaaliksi, mutta henkisen ratkaisun teki Huhtala.

Huhtala riisti kiekon tai oli vähintään auttamassa katkossa, kun Lukas Krajicek kompuroi. Huhtala kiitti, otti kiekon ja veivasi nätin harhautuksen jälkeen etukulmasta 3–1.

"Sillä ei ole oikeastaan mitään väliä, mitä minä ajattelen, vaan siihen asti pelataan, kun pilli soi", Huhtala sanoi osumastaan, jota ennen olisi hyvin voinut pilli soida Jokerien jäähyksi.

Erotuomareita arvostellaan jääkiekossa vähintään yhtä paljon kuin liian lipsuvia suksia MM-hiihdoissa, ja nyt oli Minskin valmentajan Lubomir Pokovicin vuoro.

"On uskomatonta, että sellainen tilanne voi jäädä viheltämättä", Pokovic sanoi eikä välttämättä ollut väärässä.

Huhtalan maali oli epäilemättä tärkeä, mutta tekotapa ei himmennä rahtuakaan Jokerien voittoa. Joukkue johti siinä vaiheessa ja kontrolloi peliä.

Pelaajien on turha vaivata päätään tuomaroinneilla, vaikka 90-prosenttisesti tämä viisaus tuppaakin unohtumaan kaiken kiihkeyden keskellä.

Moses teki Jokereille 36 maalia runkosarjassa, ja häneltä odotetaan tehoja myös nyt. Vastaus tuli ja vieläpä näyttävästi.

Suora laukaus Petr Koukalin syötöstä oli Mosesia parhaimmillaan.

"Emme pelanneet parastamme ensimmäisessä erässä, mutta maali oli tärkeä", Moses sanoi ja tarkoitti joukkuetta, ei itseään.

Dinamon vahva aloitus tuntui hetken aikaa siltä, että tämä sarja saisi erikoisen käänteen.

"Pudotuspeleissä tulee ylä- ja alamäkiä, mutta niistä on vain päästävä nopeasti yli", Moses sanoi. "Tiesimme, että heillä oli itseluottamus kohdallaan perjantaisen voiton jälkeen."

Kotijoukkue kesti alun veivaamisen ja alkoi saada peliinsä ryhtiä nousujohteisesti.

Jokerit lentää sunnuntaina kello 14 Minskiin, jossa Dinamo tulee vastaan maanantaina. Joukkue harjoittelee Hartwall-areenassa kevyesti lähtöpäivänä.

Pudotuspelien aluksi tahti on kova ja varmasti painaa Dinamon puolustajan Nick Bailenin jaloissa. Hän pelasi perjantaina yli 32 minuuttia ja lauantaina 22.36, vaikka istui yli seitsemän minuuttia jäähyllä.

Runkosarjassa Jokerit ja Minsk voittivat toisiaan ristiin kotona ja vieraissa.

Vesa Koivunen
Steve Moses laukoi Jokerien avausmaalin.
Steve Moses laukoi Jokerien avausmaalin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?