Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marigold IceUnity sai loistavat pisteet

MM-kisoihin Kanadaan lähtevät Marigold IceUnity ja Rockettes

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Marigold IceUnity sai vapaaohjelmansa koreografiasta ja tulkinnasta tuomareilta keskiarvoksi täydet kympit.
Marigold IceUnity sai vapaaohjelmansa koreografiasta ja tulkinnasta tuomareilta keskiarvoksi täydet kympit. Kuva: Reijo Hietanen

"Ihan mielettömät pisteet – uskoakseni ne ovat maailmanennätyspisteet", ilakoi Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen, kun jännittävä muodostelmaluistelukilpa oli juuri ratkennut.

Suomen mestaruuden nappasi odotetusti Oksasen joukkue, Helsingin Luistelijoita edustava Marigold IceUnity. Se sai vapaaohjelmastaan korkeat pisteet, 150,06. Koreografiasta ja tulkinnasta joukkue sai tuomareilta keskiarvoksi täydet kympit. Joukkueen lyhytohjelman ja vapaaohjelman yhteispisteet olivat 223,74. "Ohjelmassa säilyi hieno lataus alusta loppuun asti", Oksanen kiitteli.

Marigold IceUnity on voittanut sotateemaisilla ohjelmillaan tällä kaudella kaikki kilpailut, joihin se on osallistunut. Siitä huolimatta SM-mittelö oli äärimmäisen jännittävä viimeiseen suoritukseen asti, sillä kaikki seniorijoukkueet luistelivat ohjelmansa ilman isoja virheitä.

Sunnuntaina Tampereella päättyneessä kilvassa toiseksi tuli Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes, jonka kaunis ja vahvasti luisteltu Bollywood-ohjelma keräsi pisteet 144,24. Joukkueen yhteispisteet olivat 213,48.

"Ohjelmasta jäi hyvä mieli: siinä oli hienoa luistelua ja hyvää esittämistä. Pikkuvirheitä tuli, mutta ne korjataan MM-kisoihin mennessä", totesi Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig.

Tällä kaudella hieman altavastaajana luistellut Team Unique oli vielä lauantaisen lyhytohjelman jälkeen toisena, mutta sen kiri ei riittänyt kokonaiskilvan pronssia korkeammalle. Vapaaohjelmasta tuli 140,78 pistettä, joten joukkueen yhteispisteet olivat 211,88.

Neljäs oli Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions. Hienosti vapaaohjelmansa suorittanut Revolutions sai pisteet 164,08.

Kilpailussa ratkaistiin myös edustuspaikat lajin MM-kilpailuihin.

Maailmanmestaruutta lähtevät tavoittelemaan Marigold IceUnity ja Rockettes. Muodostelmaluistelun MM-kisat pidetään huhtikuussa Kanadan Hamiltonissa.

Suomella on puolustettavanaan sekä maailmanmestaruus että kolmostila, jotka Marigold IceUnity ja Rockettes nappasivat viime vuonna Italiasta.

Helsingin Luistelijoiden menestys jatkui myös juniorisarjassa, jossa SM-kullan sai seuran Musketeers-joukkue pistein 172,36. Toiseksi tuli Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic pistein 169,00. Mitalikolmikkoon ylsi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolinen joukkue, kun Oulun Luistelukerhon Stella Polaris sijoittui kolmanneksi pistein 150,62.

Viimeksi junioreiden SM-mitali lipui helsinkiläisjoukkueiden ulkopuolelle vuonna 2008, jolloin mestaruus meni Joensuuhun.

Katja Bäcksbacka HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!