Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SSV kohtaa Oilersin salibandyn puolivälierissä

Oilers ei kelvannut Salibandyliigan kärkikolmikolle

Urheilu
 
SSV:n Markus Olkkonen
SSV:n Markus Olkkonen

Miesten Salibandyliigan puolivälieräparit saivat yhden kutkuttavimmista mahdollisista pudotuspelipareista, kun helsinkiläinen SSV kohtaa Esport Oilersin.

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta valitsi puolivälieräparinsa maanantaina Helsingissä. Neljänneksi sijoittunut SSV sai vastustajakseen espoolaisen Oilersin, joka ei kärkikolmikolle kelvannut.

Edellisen kerran pääkaupunkiseudun kärkijoukkueet kohtasivat puolivälierissä keväällä 2013. Silloin vauhtia ja vaarallisia tilanteista sisältänyt ottelusarja ratkesi vasta viidennessä pelissä SSV:n eduksi.

"SSV on mielenkiintoisin vastustaja niin lajin kuin pääkaupunkiseudunkin kannalta", Oilersin päävalmentaja Teemu Varis sanoi.

"Vastustaja on selkeästi kovin mahdollinen", myönsi SSV:n valmentaja Mika Ahonen suoraan.

"Oilers on myös ihannevastustaja. Se on paikallisvastustaja, ja päästään heti vääntämään kunnolla", hän totesi.

SSV aloitti kauden väkevästi, mutta menetti otteen kärkisijoihin vuodenvaihteessa loukkaantumisten takia. Ahosen mukaan joukkueesta katosi pelimoodi, jonka hän uskoo löytyvän pudotuspeleihin.

"Pitää saada itsekin virrat päälle peleihin ja psyykata pelaajia, niin kuin näissä otteluissa pitää", Ahonen sanoi. Hän painottaa, että pelaajien on pidettävä pää kylmänä, vaikka ottelusarjasta tuleekin tunteikas.

"Tunnetta pitää olla, mutta se ei saa mennä yli. Pitää pelata kovaa ja reilusti, mutta tahallaan ei saa vahingoittaa. Silloin Ahonen käy kuumana."

Ahonen listaa Oilersin vahvuudeksi maalinälkäiset hyökkääjät. Oilersin Teemu Varis nostaa SSV:n vahvuudeksi hyvin organisoidun pelin. Variksen mukaan SSV:n kokemus voi kääntyä Oilersin eduksi.

"Jos me kokemuksessa häviämme, voitamme varmasti nopeudessa ja fysiikassa. Olemme edellä myös maalivahtipelissä", hän listasi.

Muissa puolivälieräpareissa runkosarjan voittaja Happee kohtaa seitsemänneksi sijoittuneen OLS:n, ja SPV valitsi vastustajakseen KooVeen Tampereelta.

Tampereen Classic joutui ottamaan viimeisenä pudotuspeleihin yltäneen, mutta nousukuntoisen Tapanilan Erän.

"On positiivista meidän kannaltamme, että meitä ei haluttu vastustajaksi heti", Erän päävalmentaja Petteri Bergman sanoi.

 

Salibandyliigan pudotuspeliparit (suluissa runkosarjasijoitus): Happee (1.)–OLS (7.), SPV (2.)–Koovee (6.), Classic (3.)–Tapanilan Erä (8.), SSV (4.)–Esport Oilers (5.)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!