Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt on Kimmo Timosen ja Olli Jokisen viimeinen mahdollisuus

Urheilu
 
Jonathan Daniel / AFP
Kimmo Timonen tavoittelee Stanley cupia Chicago Blackhawksin paidassa.
Kimmo Timonen tavoittelee Stanley cupia Chicago Blackhawksin paidassa.

Chicago Blackhawksin ja St. Louis Bluesin kiinnostavuus nousi NHL:n suomalaisseuraajien silmissä siirtotakarajan viimeisinä päivinä.

Chicago hankki veteraanipuolustaja Kimmo Timosen Philadelphiasta ja St. Louis konkarihyökkääjä Olli Jokisen Torontosta. Timonen, 39, ja Jokinen, 36, ovat yli tuhannen runkosarjaottelun NHL-jääkiekkoilijoita, jotka eivät ole pitkän uransa aikana voittaneet NHL:n mestaruutta.

Kevät 2015 saattaa olla heille viimeinen mahdollisuus juhlia Stanley Cupia.

Mikäli käsikirjoitus olisi täydellinen, Timosen dramaattinen kausi päättyisi mestaruuteen. Kuopiolaisella todettiin kesällä useita veritulppia, ja uran ennenaikainen päättyminen oli lähellä.

Pelikuntoon toipunut Timonen lopettaa uransa tähän kauteen. Tiistaiyönä Chicagossa debytoinut Timonen kiitti Philadelphian johtoa siitä, että hän sai itse päättää missä pelaa uransa päätösottelut.

Timonen oli ajatellut lopettavansa uransa Philadelphiassa, mutta seuran mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat seitinohuet. Chicago on 2010-luvun kestomenestyjä, joka vielä vahvisti joukkuettaan hyökkääjä Antoine Vermettellä ennen kuin siirtoikkuna umpeutui maanantaina.

Uransa kuudettatoista NHL-kautta tahkoava Jokinen on vuosien saatossa pelannut vain kuusi ottelua NHL:n pudotuspeleissä. Jokinen on koko uransa odottanut mahdollisuutta, joka hänelle St. Louisissa tarjoutuu.

St. Louis on NHL:ssä kolmantena. Laadukkaan pelaajamateriaalin yläpuolella loistaa tähti, Vladimir Tarasenko. Jokinen todennäköisesti jatkaa kiekkoilua tämän kauden jälkeenkin, mutta hänen NHL-uransa on lähellä päätepistettä. Jokinen on tehnyt tällä kaudella 52 ottelussa 7 (3+4) tehopistettä ja pelannut puolustavassa roolissa. Sama ruutu odottaa St. Louisissa.

NHL:n siirtoikkunan viimeisen päivän yleinen trendi oli puolustusten vahvistaminen.

Mestarisuosikit hankkivat sarjan häntäpään joukkueista kovia puolustajia. Arizona Coyotes myi Keith Yandlen ja Zbyněk Michálekin. Yandle siirtyi viime kauden finalistiin New York Rangersiin, jolla on koossa loistava pakkikuusikko. Michálek tuo perusosaamista St. Louis Bluesiin.

Suomalaisittain siirtomarkkinoiden paras uutinen oli kuitenkin se, että Florida Panthersin Aleksander Barkov, 19, sai vierelleen tšekkilegenda Jaromír Jágrin, 43.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Olli Jokisen ura jatkuu St. Louis Bluesissa.
Olli Jokisen ura jatkuu St. Louis Bluesissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!