Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapiola saamassa pramean palloiluhallin

Yli 2 000 katsojan areena tulee muun muassa salibandyn ja koripallon käyttöön

Urheilu
 
A-FACTOR
Esportin uuden palloiluareenan on määrä nousta Urheilupuiston metroaseman pohjoislaidalle. Takana näkyvät Ratiopharm-areena ja Barona-areena.
Esportin uuden palloiluareenan on määrä nousta Urheilupuiston metroaseman pohjoislaidalle. Takana näkyvät Ratiopharm-areena ja Barona-areena. Kuva: A-FACTOR

Tapiolan urheilupuistoon on määrä nousta 2 000 katsojaa vetävä palloiluhalli muun muassa salibandyn, koripallon ja yritystapahtumien tarpeisiin.

Hallin rakennuttaa liikuntapalveluyritys Esport, ja se nousisi urheilupuiston metroaukion pohjoislaidalle.

Esportilla on Tapiolan urheilupuistossa ennestään muun muassa täysimittainen jalkapallohalli ja kansainvälisen tason monitoimihalli, jossa on 800 metrin juoksurata (kahdessa kerroksessa) sekä salibandykenttiä ja kuntosaleja.

Nyt Pohjoismaiden suurimmaksi mainittu sisäliikuntakeskus on täydentymässä liigatason sisäpalloiluareenalla.

"Tavoitteena on, että areena olisi valmis syksyllä 2016, kun metro avataan", Esport-yhteisöjen projektijohtaja Hexi Arteva kertoo.

Kaupunki on suhtautunut hankkeeseen positiivisesti, sillä Tapiolan urheilupuistossa oleva urheiluhalli vaatisi yli kymmenen miljoonan euron peruskorjauksen, eikä siihen ole varattu rahaa.

Tapiolan urheiluhallin käyttäjiä ovat muun salibandyliigassa pelaava Esport Oilers ja koripalloseura Tapiolan Honka, joka pelaa siellä liigapelinsä.

Urheilupuiston toinen iso toimija on jääkiekon SM-liigassa pelaavan Espoon Bluesin kotihalli Barona-areena. Artevan mukaan Esport ja Barona-areena ovat sopineet ennalta työnjaosta, jonka mukaan pienet tapahtumat jäävät heille ja isommat menevät Barona-areenalle.

Uuden areenan nimenä on Esport MID Areena viitaten hallin kokoluokkaan isojen ja pienten hallien välissä.

Arteva ei kerro vielä hankkeen kustannusarviota.

"Laskelmat eivät ole vielä valmiita, enkä halua heittää lukuja ennakkoon, kuten urheilupuistossa on aiemmin tehty", hän viittaa jalkapallon suurisuuntaisiin stadionsuunnitelmiin.

"Teemme koko ajan työtä laskelmien kanssa ja parin viikon päästä tiedämme enemmän", hän sanoo.

Areenan valmistumisen myötä Helsinki olisi pääkaupunkiseudun kaupungeista ainoa, jossa ei ole nykyaikaista palloiluareenaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?