Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hirschovits vai Perrin?

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Bluesin Kim Hirschovits (13+41) nousi tiistaina jakamaan pistepörssin kärkeä.
Bluesin Kim Hirschovits (13+41) nousi tiistaina jakamaan pistepörssin kärkeä. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Jääkiekkoliigassa alkaa runkosarjan päätösviikko. Jokaisella seuralla on edessään neljä ottelua.

Käytännössä on ratkennut vasta se, että Kärpät ottaa toisen kerran peräkkäin runkosarjan ykköspaikan. Selvää on sekin, että Sport, TPS ja Pelicans ovat ulkona jatkopeleistä.

HPK on tasapisteissä olevien Ilveksen ja Ässien takana kahdeksan pinnan päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kerho ei kuitenkaan ole menettänyt mahdollisuuksiaan.

Huomenna perjantaina ratkaistaneen HPK:n kohtalo, kun se kohtaa kotonaan Ilveksen. Mikäli HPK voittaa kaksikon jatkokamppailussa, isoon rooliin tulevat Sport , TPS ja Pelicans.

Päätöspeleissä HPK kohtaa Lukon, Sportin ja TPS:n. Ilveksen runkosarja päättyy Pelicansia, Tapparaa ja Sportia vastaan.

Päätösviikolla ratkaistaan piste- ja maalikuninkuus. Bluesin Kim Hirschovits (13+41) nousi tiistaina pistepörssin kärkeen JYPin Eric Perrinin (12+42) rinnalle.

Keväällä 2009 Hirschovits juhli pistepörssin voittoa HIFK:ssa (18+48). Jäähyväisiään Keski-Suomessa pelaava Perrin on kiinni kärkipaikassa ensimmäisenä JYPin pelaajana. Kuninkuus saattaa ratketa ensi tiistaina ottelussa JYP–Blues.

Hirschovits kiri alkuvuoden 23 liigapelissä Perrinin kiinni. Hirschovitsin vuoden 2015 pistesaalis on 8+20 ja Perrinin 3+11.

Hirschovits on kerännyt pisteitä 19 ottelussa peräkkäin. Hän on kolmen ottelun päässä kyseisessä tilastossa kärkipaikkaa pitävästä Raimo Helmisestä.

Maalipörssin voitto on kahden oikean laitahyökkääjän kisa. Tapparan Olli Palolalla on 27 ja Ässien Eero Elolla 26 maalia.

Palola voitti viime kaudella maalipörssin: 27 maalia. Vuodesta 1978 jaettuun maalikuninkaan titteliin ei ole yltänyt kertaakaan sama pelaaja kahdesti peräkkäin.

Pääkaupunkiseudun seuroista Blues pelaa vahvaa jaksoa. HIFK on saalistanut kymmenestä viimeksi pelaamastaan ottelusta 13 ja Blues 22 pistettä.

Bluesin loppuohjelma näyttää tältä: Ässät (v), KalPa (k), JYP (v) ja SaiPa (v).

"Vastassa on joukkueita, jotka kisaavat yhtä tärkeistä pisteistä. Ottelut ovat hyvää valmistautumista pudotuspeleihin", mietti Bluesin kapteenistoon kuuluva Siim Liivik.

Blues heittää vieraspelit tiistaina JYPiä ja torstaina SaiPaa vastaan yhdellä keikalla. Seura säästää kolmisensataa ajokilometriä jäämällä pelin jälkeen Jyväskylään ja valmistautumalla Lappeenrannassa otteluun hotelliyöpymisellä.

HIFK:n ongelma on ollut tehottomuus. Punanutut painavat päälle ja laukovat huonolla tuloksella enemmän kuin vastustaja.

"Sama se, kuka tulee pudotuspelissä vastaan. Jos haluaa pärjätä, pitää voitta jengi kuin jengi", sanoi IFK:n valmentaja Antti Törmänen viime lauantaina.

HIFK kohtaa vielä Lukon (k), Kärpät (v), SaiPan (v) ja Ässät (k).

Tänään SM-liigassa on kärkiottelu Tappara–Kärpät. Pelissä KalPa–SaiPa kisataan paikasta kuuden joukkoon, ja ottelu Pelicans–Sport on jatkon kannalta merkityksetön.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa ensi viikon lauantaina, jolloin kohtaavat runkosarjassa sijoille 7–10 sijoittuneet.

Runkosarjassa tasapisteisiin päätyvien seurojen paremmuuden ratkaisee ensisijaisesti kolmen pisteen voittojen lukumäärä.

Liigan taulukko sivulla A 34

Markku Lahti
hs.urheilu@hs.fi
Urheilutoimitus pui jääkiekon ajankohtaisia ilmiöitä.

Roni Rekomaa Lehtikuva
JYPin Eric Perrin (12+42) on toinen pistepörssin kärkimies.
JYPin Eric Perrin (12+42) on toinen pistepörssin kärkimies.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?