Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit maalinäytöksellä jatkoon

Ottelu Minskiä vastaan ratkesi jo ensimmäisessä erässä

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Daine Todd (vas.) onnittelee Jere Sallista (kesk.), ja riemuun yhtyvät Tommi Huhtala, Jani Rita ja Ossi Väänänen.
Daine Todd (vas.) onnittelee Jere Sallista (kesk.), ja riemuun yhtyvät Tommi Huhtala, Jani Rita ja Ossi Väänänen. Kuva: Rio Gandara HS
Jokerit 7 Dinamo Minsk 1 Jokerit jatkoon 4–1

Jokerit pääsi viikon harjoittelutauolle komeasti. Yleisö osoitti seisaaltaan suosiota Hartwall-areenassa koko viimeisen minuutin, kun suurella tulostaululla loistivat lukemat Jokerit 7, Dinamo Minsk 1.

Kotijoukkue pöllytti Dinamoa olan takaa jääkiekkoliiga KHL:ssä. Ensimmäiseen erään kotijoukkue löi 3–0 ja jatkoi tasaisen taulukon vauhdilla toisessa: 6–0.

Ensimmäisessä erässä Jokerit näytti, kumpi oli illan isäntä. Toisessa vieraille lähes osoitettiin ovea, mutta kolmas erä mentiin sopuisasti tasatahtia loppuun.

Oikeastaan Jokerien ja Dinamon välisen ottelusarjan ratkaisu rakentui Minskissä maanantaina. Silloin Jokerit haki 5–0-voiton ja selvitti juurta jaksain tämän parin voimasuhteet. Toinen Minskin peli vain vahvisti asiaa.

Viidennessä kohtaamisessa Steve Moses teki kaksi maalia, puolustaja Ryan Gunderson syötti neljä, puurtaja Jere Sallinen kokosi 1+1 ja Linus Omark 0+2. Jokainen ketju teki maaleja ja myllytti peliä juuri siihen päätyyn kenttään, johon fanit halusivat.

Iloisimmat maalintekijät olivat varmasti Tomi Mäki ja Sallinen.

"Ainahan se on hienoa tehdä maali ja varsinkin näissä play offs -peleissä", Sallinen sanoi hyvin vaatimattomasti.

Sallinen teki 3–0 ensimmäisen erän loppuun. Se kertoi, että jännitysnäytelmän ainekset olivat tästä leikistä poissa. "En tiedä, katkesiko siihen vai mihin, mutta tuntui, että kaverilta loppui bensa", Sallinen sanoi.

Sallinen pelasi samassa ketjussa Tommi Huhtalan ja Eetu Pöystin keskushyökkääjänä. Kolmikko oli Dinamolle ikävin mahdollinen vastus. He jaksoivat luistella, taklata ja tekivät paikoistaan maaleja. Sallisen lisäksi Huhtala napautti takatolpalta 6–0 toisen erän viimeisellä sekunnilla.

Illan kruunu olisi voinut olla Omarkin temppu maalin takana. Hän kiepautti kiekon mailansa lavan päälle ja yritti heittää sen siitä kevyesti maalivahti Lars Haugenin selän kautta sisään.

"En ole siinä koskaan onnistunut, mutta ei sillä ollut väliä, oliko peli 6–0 vai 0–0", Omark sanoi tempusta, joka näyttää hauskalta mutta jonka monet aamujäillä käyvät veteraanit osaavat.

Minsk voitti ottelusarjan ensimmäisen pelin Helsingissä, mutta alkoi tulla perävalot edellä vastaan siitä eteenpäin. Nyt tuli isoin romahdus, ja kausi päättyi siihen.

"Saimme hyvän startin, ja se on kaikkein tärkeintä", Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi.

Vajaat kuusi minuuttia oli pelattu, kun Jokerit johti Mosesin ja Mäen maaleilla 2–0.

Toisella kierroksella Jokerit kohtaa ensi torstaina joko Moskovan TsSKA:n tai Pietarin SKA:n. Vastustaja ratkeaa Moskovan Dinamon ja Lokomotivin ottelusarjan päätyttyä. Nyt pääkaupungin Dinamo johtaa 3–2.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?