Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parantumattomasti sairaan jalkapallofanin viimeinen toive toteutui

Urheilu
 

Belgian jalkapalloliigaa johtava Club Brugge täytti parantumattomasti sairaan kannattajansa Lorenzo Schoonbaertin viimeisen toiveen.

Schoonbaert, 41, istui katsomossa vaimonsa ja 7-vuotiaan tyttärensä kanssa, kun Club Brugge kukisti kotikentällään sunnuntaina Mouscron-Péruwelzin maalein 3–0.

Seuraavana päivänä Schoonbaert meni eutanasiaklinikalle ja otti kuolettavan ruiskeen. Eutanasia on ollut Belgiassa laillinen vuodesta 2002.

"Minun suurin toiveeni on nähdä joukkueeni voittavan vielä kerran ennen kuolemaani", Schoonbaert sanoi ennen peliä. Se myös toteutui. "Tyttäreni sai kauniin muiston loppuelämänsä ajaksi."

Schoonbaert sairasti syöpää ja oli käynyt 20 vuoden aikana läpi 37 leikkausta. Viime vuonna Schoonbaert teki päätöksen lopettaa elämänsä eutanasian avulla – ja oli valmistanut vaimoaan ja tytärtään edessä olevaan lähtöön siitä asti.

Schoonbaert oli muun muassa kertonut kirjoittaneen perheelleen joulukortit etukäteen vuosiksi.

"Voin kuolla nyt rauhassa. Juhlin taivaassa", hän sanoi sunnuntain pelin jälkeen.

Schoonbaertin tarina ei saanut perinteisessä mielessä onnellista loppua, mutta sunnuntain peli oli pikemminkin ilon kuin surun juhla.

Schoonbaert suoritti perheensä kanssa keskiympyrässä pelin avausvihellyksen ja pallotteli hetken tyttärensä kanssa ennen poistumista kentältä. 20 000 Club Bruggen kannattajaa tervehti häntä seisaaltaan minuutin aplodein. Fanit lauloivat laulun You'll never walk alone.

Pelaajat kiittivät puolestaan pukuhuoneessa häntä pitkäaikaisesta tuesta.

Schoonbaertin kuoleman jälkeen maanantaina hänen perheensä julkisti hänen viimeiset sanansa Facebookissa. Schoonbaert kiitti perheettään, ystäviään ja suosikkijoukkuettaan.

"Kiitos teille. Ette ole koskaan yksin."

Lähteet: Washington Post, Aftonbladet, Daily Mirror, Club Brugge.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!