Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lahden vuoro kiusata HIFK:ta

HIFK:n päävalmentaja Törmänen: "Pelimme oli hyvää"

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - Lukko 6.3.
Huippuhetket: HIFK - Lukko 6.3.
Lukko haki niukan voiton HIFK:lta vähämaaliseksi jääneessä kamppailussa. Voittomaaliksi jäi Janne Lahden toisen erän osuma. HIFK jatkaa seitsemäntenä, Lukko kiipesi kolmossijalle.
HIFK 1 Lukko 2

HIFK on ajautunut tukalaan saumaan jääkiekkoliigassa. Tällä kertaa helsinkiläisiä nöyryytti Lukko, jonka laituri Janne Lahti kokosi pisteet 1+1 raumalaisten 2–1-voitossa.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva kiitteli joukkueensa äärimmäisen sitoutunutta asennetta. Maalivahti Ryan Zapolski johti puolustustaistelua ja Eetu Kosken ketju järjesteli maalit.

"IFK painoi kovaa päälle, mutta viisikkopuolustuksemme toimi. Me ratkaisimme ottelun vastaiskuilla", sanoi Lahti.

"HIFK on aina kiva voittaa. Sen kotiluolassa saa aina pelata fyysisiä ja kuumia otteluita."

HIFK:n 1–2-kavennuksen teki Robert Leino päätöserän puolivälissä. Viimeiset minuutit kotijoukkue haki tuloksetta tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia.

"Pelimme oli hyvää, vaikka eväät riittivät tällä kertaa vain yhteen maaliin", mietti IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

"Maalinteossa ketsuppipullomme on jumissa. Se pitäisi saada nyt auki."

HIFK kohtaa runkosarjan viimeisissä otteluissaan vieraissa Kärpät ja SaiPan sekä päätöspelissä ensi torstaina kotona Ässät.

HIFK:ta kurittanut Lahti, 32, on neljän vuoden takainen runkosarjan maalitykki. Hän ampui Jokerien riveissä 2010–2011 huimat 37 osumaa.

Lahti teki kesällä Lukkoon kahden vuoden sopimuksen.

"En päässyt Jokerien kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta. Niinpä minä olen nyt Raumalla ja Jokerit KHL:ssä", sanoi Riihimäen Nikkarien kasvatti Lahti.

Syksy meni Lahdelta Lukossa poskelleen, koska mies loukkaantui lokakuussa ja oli lähes kaksi kuukautta sivussa.

"Loukkaantumisen jälkeen joudun pelaamaan pitkään polvituen kanssa. Luistelu on tärkeä osa pelaamistani, joten sen sakkaaminen haittasi kokonaisuutta."

Lahti on syttynyt pudotuspelin lähestyessä. Tammikuussa hän kokosi pisteet 1+3, helmikuussa 1+2 ja maaliskuun kaksi ottelua on tuottanut jo pinnat 2+3.

Lahti pelaa Kosken ja Toni Koiviston muodostamassa raumalaisketjussa. Edellispelissä Bluesia vastaan se kokosi pinnat 3+5.

"Ketjullamme on kulkenut muutaman viikon hyvin. Ennenkin päästiin maalipaikkoihin, mutta nyt osuu", mietti Lahti.

Ennen ottelua astui jäälle neljä entistä HIFK:n kapteenia. Heikki Riihiranta, Mika Kortelainen, Kimmo Kuhta ja Ville Peltonen palkitsivat seuran legendakerhon valitsemana kauden ykköspelaajana maalivahti Ville Husson.

Lukon Ilkka Mikkola, 36, pelasi eilen 864. kerran liigaa runkosarjassa. Hän nousi tilastossa HIFK:ssa ikiuskollisena 22 kautta pelanneen ja kolmesti mestaruutta juhlineen Pertti Lehtosen rinnalle.

"Ruoska" Lehtonen ampui IFK:n mestariksi rystypompullaan 1983. Lopetettuaan jääkiekon Lehtonen, 58, on kieltäytynyt ystävällisesti pelivuosiaan ja nykyoloaan koskevista haastatteluista.

Mikkolaa ja Lehtosta useammin liigassa runkosarjaa ovat pelanneet Jan Latvala, Erik Hämäläinen, Marko Tuulola ja Janne Ojanen.

Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Lukon Janne Lahden maalitahti on kiihtynyt ennen pudotuspelejä.
Lukon Janne Lahden maalitahti on kiihtynyt ennen pudotuspelejä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!