Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljon mainettaan lempeämpi rallipomo

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson halveksi aiemmin suomalaisia

Urheilu
 
Miika Wuorela
Miika Wuorela
Malcolm Wilson, 59, sanoo yhä tarvitsevansa rallin ilmapiiriä.
Malcolm Wilson, 59, sanoo yhä tarvitsevansa rallin ilmapiiriä. Kuva: Miika Wuorela

Useita suomalaiskuljettajia ajattaneen britti Malcolm Wilsonin intohimoisesta suhtautumisesta ralliin ovat osansa saaneet monet hänen alaisuudessaan ajaneet kuljettajat. Huutokohtauksilta ei ole aina vältytty. Myös voitoista on iloittu asiaan kuuluvalla tavalla.

Vuodesta 1997 lähtien Wilsonin pyörittämä M-Sport on ollut kiinteä osa rallin MM-sarjaa.

"Oli hienoa saada Ford-sopimus ja päästä työskentelemään kaikkien eri kuljettajien kanssa. Näin monen nuoren kehittymisen siihen, mitä he nykyään ovat. Oli etuoikeus saada työskennellä lajin kovimpien ammattilaisten, kuten Carlos Sainzin, Marcus Grönholmin ja Colin McRaen kanssa".

Vuonna 2006 varmistunut merkkimestaruustitteli on Wilsonin kovin rallisaavutus. Tiimi toisti temppunsa myös 2007. Ensimmäistä mestaruutta Fordille olivat varmistamassa suomalaiset autokunnat, Marcus Grönholm Timo Rautiainen sekä Mikko Hirvonen Jarmo Lehtinen.

"Ylpein olen siitä hetkestä, kun voitimme Fordille merkkimestaruuden 27 vuoden jälkeen. Muistan yhä sen Timon (Rautiainen) radioviestin, kun he ylittivät viimeisen erikoiskokeen maalilinjan Uudessa-Seelannissa", Wilson muistelee.

Voimakkaana luonteena Wilson on saanut osansa median ryöpytyksestä. Kritiikistä huolimatta mies toteaa, että kovempikin teksti sopisi kuvaan. Rallikuljettajia kohdellaan Wilsonin mielestä lähes silkkihansikkain.

"Media on tosi voimakas. Ehkä olemme silti liian suojelevia rallissa, koska piiri on pieni. Muihin urheilulajeihin verraten rallista ei kirjoiteta niin rajusti", Wilson sanoo.

Wilsonin ensikosketus suomalaisiin kuljettajiin oli huono. Useita vuosia aktiivikuljettajana eri merkeillä kilpaillut Wilson janosi samoja tallipaikkoja kuin suomalaiset, mutta joutui usein taipumaan.

"Ennen vain halveksin suomalaisia ja mietin, miksi nuo helkkarin tyypit ovat aina täällä menestymässä", Wilson sanoo.

"Muistan aina Suomen MM-rallin vuonna 1977, kun Kyösti Hämäläinen sai Fordilta auton Suomeen. En voinut ymmärtää sitä, sillä olin voittanut hänet aina ykkösryhmän autoilla. Sitten hän meni ja voitti kisan."

Sittemmin Wilson oppi tulemaan toimeen suomalaisten kanssa. Manageri Timo Jouhki puski sinivalkoisia kuljettajia Wilsonin tiimiin, ja menestys oli taattu. Yhteistyö hyödytti molempia.

"Hän sai kuljettajiaan eteenpäin minun kauttani, kun he ajoivat menestystä tiimilleni."

Miika Wuorela
León

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?