Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulokas Rantakari ratkaisi

Nuori puolustaja ylsi samaan kuin legendaarinen Risto Siltanen

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - KalPa 7.3.3015
Huippuhetket: Blues - KalPa 7.3.3015
Blues ratkaisee ottelun viiden minuutin ylivoiman aikana.
Blues 5 KalPa 1

Jääkiekon pudotuspeleihin on vielä kaksi ottelukierrosta aikaa, mutta peli oli jo raivokkaan oloista Espoossa.

Kotijoukkue Blues otti huipputärkeät pisteet KalPalta, kun se upotti kolmella ylivoimamaalilla vieraat 5–1.

Siinä pyörityksessä Bluesin Otso Rantakari oli mies paikallaan – taas kerran. Hän laukoi 2–1-voittomaalin ja samalla otti omiin nimiinsä liigan tulokaspuolustajien maaliennätyksen. 21-vuotias Rantakari on laukonut tällä kaudella 11 osumaa.

Ennen eilistä hän jakoi ennätyksen Tom Pietilän ja Risto Siltasen kanssa. Ne ennätykset oli tehtailtu 1970-luvulla. Puolustaja Siltanen loi upean 562 ottelun uran NHL:ssä ja on yksi sen aikakauden kiekkolegendoja.

"Ihan rehellisesti en tiedä, kuka on Risto Siltanen. Olen ehkä nimen kuullut", Rantakari sanoi, mutta lupasi tutkia asiaa kotonaan.

Huomattavasti Siltasta paremmin Rantakari tuntee toisen tunnetun kiekkomiehen, Iiro Järven.

Järvi on Rantakarin eno. Urallaan Järvi edusti 1980- ja 1990-luvuilla Suomessa pääasiassa HIFK:ta, ja pelasi hän pari kautta NHL:ssäkin.

"Kun tapaamme, niin puhumme kiekosta, mutta ei muuten", Rantakari kertoi.

Ottelussa KalPa pyrki pitämään kiekkoa ja otti pari kertaa Bluesin Siim Liivikiä erittäin kovaa. Esimerkiksi kolmannessa erässä Toni Hyvärinen hyppytaklasi Liivikiä viiden minuutin ja pelirangaistuksen arvoisesti.

Ylivoiman aikana Blues ratkaisi ottelun lopullisesti. Stefano Giliati ja toisen maalinsa tehnyt Miro Aaltonen veivät kotijoukkueen 4–1-johtoon. Liivik pääsi nauttimaan tekemällä Bluesin viidennen maalin, ja hän oli jo sitä ennen antanut syötön Aaltosen osumaan.

Bluesin kultakypärä ja kapteeni Kim Hirschovits venytti pisteputkensa 21 otteluun. Eilen hän teki pisteet 0+3. Liigan kaikkien aikojen tilastoissa yhden kauden pisteputkissa edellä on vain Raimo Helminen 22 ottelun sarjallaan.

Ennen ottelua Blues ja KalPa olivat tasapisteissä. Espoolaiset nousivat voiton ansiosta neljännelle tilalle. Bluesilla on runkosarjassa edessään enää kaksi vierasottelua. Kotona Blues on ollut tällä kaudella Liigan toiseksi paras, mutta vieraissa vasta kymmenes.

Rio Gandara HS
Bluesin Otso Rantakari rientää onnittelemaan Miro Aaltosta (kesk.) ja saa mukaan Siim Liivikin.
Bluesin Otso Rantakari rientää onnittelemaan Miro Aaltosta (kesk.) ja saa mukaan Siim Liivikin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!