Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmiloikkaaja Mäkelä hyppää finaalissa: "Ihanaa"

Urheilu
 
Kristiina Mäkelän loikkafinaali tänään klo 17.25.
Kristiina Mäkelän loikkafinaali tänään klo 17.25.

1. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on kolmas suomalainen EM-hallien finaalissa. Mäkelä hyppäsi karsinnassa vasta kolmannen kerran yli 14 metriä tällä kaudella, 14,04. Finaaliin hän pääsi seitsemänneksi parhaana loikkaajana. "Ihanaa, että on finaalissa", 22-vuotias Mäkelä sanoi.

Finaalissa Mäkelän tavoitteena on kohentaa kuukausi sitten hyppäämäänsä SE:tä 14,20. "Todellakin, sitä lähden kohentamaan." Mitaliin orimattilalainen arveli lohkeavan 14,50-pituisella hypyllä.

Vielä torstaina Mäkelä oli huolissaan jaksamisestaan, kun olo oli lennon jälkeen vähän väsynyt. "Löytyihän se kisafiilis."

Kolmiloikka hypätään korotetulla radalla, joka joustaa. "Se on minulle erikoista ja uutta."

2. Pikajuoksevat serkukset Hanna-Maari Latvala ja Ville Myllymäki juoksevat tänään 60 metrin välierissä. Finaali on molemmille liian kaukana.

"Alussa en päässyt parhaaseen kiihdytykseen", sanoi Myllymäki, joka meni välieriin viimeisenä juoksijana kauden toiseksi parhaalla ajallaan 6,72.

Latvala juoksi hallikauden kolmanneksi parhaan aikansa 7,36. "Perusjuoksu."

Naisten nopein oli viime kesän kaksinkertainen Euroopan mestari Dafne Schippers. Hollantilainen juoksi ennätyksensä 7,07. "Herkullinen juoksu", Schippers sanoi.

3. Naisten korkeushypyn EM-kultaa ei jaettu sopupelillä, kuten vuosi sitten MM-kisoissa Sopotissa. Silloin voitto jaettiin, kun Puolan Kamila Licwinko ja Venäjän Maria Kutšina sopivat niin keskenään.

Liewinko oli silloin perillä säännöstä, jonka mukaan hyppääjät voivat keskenään sopia voitosta keskenään, jos kisa on tasan. Ratkaisu ei ehkä ollut huippu-urheilun ajatuksen mukainen.

EM-halleissa Kutšina ja Italian Alessia Trost uusivat niin kauan, että voittaja löytyi. Hyppääjät saivat yhden lisäyrityksen korkeudesta 199. Kun se ei mennyt, rima pudotettiin 197:ään, jonka Kutšina ylitti.

4. Renaud Lavillenie pelasi jälleen rikasta ja rutiköyhää seipään finaalissa. Ranskalainen ylitti ensimmäisellään 575 ja hyppäsi toisen kerran vasta korkeudesta 590. Se ei ollut hyppynä hyvä, mutta ylitys oli varma. Voitto tuli kotiin.

Ville Myllymäen välierä tänään klo 15.57.
Ville Myllymäen välierä tänään klo 15.57.
Hanna-Maari Latvalan välierä tänään klo 15.40.
Hanna-Maari Latvalan välierä tänään klo 15.40.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!