Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommentti: Suomikin voisi saada EM-hallikisat – vain halli puuttuu

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri Kuva: Vesa Koivunen

Yleisurheilun EM-hallit olivat hyvää urheiluviihdettä. Prahan O2-hallissa oli erinomainen tunnelma: Kisoissa riitti yllin kyllin jännitettävää ja seurattavaa. Sitä oli myös suomalaisittain, kun Nooralotta Neziri (60 metrin aidat), Kristiina Mäkelä (kolmiloikka) ja Sandra Eriksson (3 000 m) ylsivät finaaleihin.

Lisäksi tulostaso oli hyvä.

Suomikin voisi saada yleisurheilun arvokisoja talvella, jos meillä olisi sopiva halli. Kisat eivät mahdu Helsingin, Turun tai Espoon nykyisiin halleihin järkevillä kustannuksilla.

Jos HIFK:n ja Tampereen hallihankkeet toteutuvat, tilanne voi olla toinen. Se edellyttää yleisurheilun tarpeiden ottamista mukaan suunnitteluun.

Kun Göteborg järjesti kaksi vuotta sitten EM-hallit Scandinavium-hallissa, sen pintaa korotettiin peräti seitsemän metriä, että siihen mahtui juoksurata. Miljoonakulut maksoi Göteborgin kaupunki, mutta Suomessa vastaavasta on turha edes haaveilla.

Euroopassa on pidetty tällä kaudella hallikisoja jäähalleissa, joihin on rakennettu keskelle juoksurata ja reunoille hyppypaikat. Näin on saatu vietyä läpi kuuden seitsemän lajin kahden tunnin kisat.

Tämä voi olla kokonaan uusi konsepti yleisurheilussa, kun hallissa ei juosta pitkiä matkoja.

Ari Pusa HS
ari.pusa@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!