Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvalan haaveet mestaruudesta murskaksi

Suomalainen voinee enää keskittyä menestymään yksittäisissä kisoissa

Urheilu
 
Miika Wuorela
Micke Fransson TT
MM-rallisarjan kaksi viimeisintä kilpailua ovat olleet tuskaisia Jari-Matti Latvalalle. Kuva on helmikuulta.
MM-rallisarjan kaksi viimeisintä kilpailua ovat olleet tuskaisia Jari-Matti Latvalalle. Kuva on helmikuulta. Kuva: Micke Fransson TT

Kaksi huonoa rallia pudottivat Jari-Matti Latvalan kauas MM-sarjan kärjestä.

Latvala on saanut pisteitä vain kauden avanneesta Monte Carlo -rallista. Kuudes sija sarjassa ja tuntuva ero kärjessä kiitävään tallikaveriin, Sébastien Ogieriin eivät lupaa hyvää loppukautta ajatellen.

Artikkeliin liittyvät

Kuten Latvala itsekin sanoi: mestaruustaistelu on tältä kaudelta mitä todennäköisimmin ohi. Mitä siis jää jäljelle?

Latvala voi enää keskittyä menestymään kussakin rallissa erikseen. Kun pisteitä ei enää tarvitse ynnäillä alkukauden tavoin, ajamiseen voi löytyä uusi ote, seitsemäs vaihde. Sellaisen kaivaminen olisi nyt enemmän kuin tarpeellista Latvalalle, jota rouva Fortuna on heitellyt tunteiden ääripäästä toiseen.

Taidot tallikaverin haastamiseen riittävät. Siitä ei viime kauden jälkeen jäänyt epäilystäkään. Latvala on huipputaitava, mutta ailahtelevat esitykset tekevät ehjän sarjan ajamisen vaikeaksi.

Sarjatilanne ei kärsi tyhjiä sarakkeita. Haastajat hivuttautuvat jatkuvasti lähemmäksi, kuten Meksikossakin nähtiin. Toinen Volkswagen-tallikaveri Andreas Mikkelsen kärkkyy jo askelta ylemmäksi, tosi kovien poikien liigaan.

Samankaltaiset suunnitelmat ovat myös Hyundain Thierry Neuvillella, joka ennen ulosajoaan oli Ruotsin tavoin kelpo vauhdissa.

Painetta siis riittää, jos sitä haluaa tuntea.

Jos tilanne kuljettajien kamppailussa on kääntymässä Ogierin eduksi, samoin on käymässä myös Volkswagenille. Saksalaismerkki jyrää kolmella autollaan niin vastustamattomasti, että haastajia käy jo sääliksi.

Tilanteesta ei käy ketään syyttäminen. Jokainen tiimi hioo autonsa parhaan taitonsa ja budjettinsa mukaiseen kuntoon.

Sarjan toinen aito tehdastiimi, Hyundai, on ottanut askeleita kohti Volkswagenia, mutta kehitystyö ei käy käden käänteessä.

Korealaismerkki osallistuu Meksikossa vasta 15. ralliinsa WRC-autollaan, jossa ei edes ole vielä kaikki sääntöjen sallimat osat kiinni. Tiimi on liikkeellä vielä vanhalla, vuoden 2014 mukaisella autollaan, ilman rattivaihteita. Uuden auton myötä korealaisvalmistaja saanee jälleen rahtusen Volkswagenin etumatkaa kiinni.

Lupauksia tiukemmasta kilpailutilanteesta on, mutta iso laiva kääntyy hitaasti.

Miika Wuorela
León

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?