Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin naisten kapteeni toteuttaa unelmiaan

Minnamari Tuomisella riittää kiireitä pitkälle kesään

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Minnamari Tuominen on voittanut urallaan olympiapronssia ja MM-pronssia. "Olympiakulta on unelmani."
Minnamari Tuominen on voittanut urallaan olympiapronssia ja MM-pronssia. "Olympiakulta on unelmani." Kuva: Rio Gandara HS

Helsinkiläinen Minnamari Tuominen, 24, tietää, että kevät on parasta aikaa myös naisjääkiekkoilijalle.

Espoon Bluesin kapteenilla on takanaan neljä kautta SM-sarjassa, ja jokainen näistä kausista on päättynyt mestaruuskarkeloihin. Tänä keväänä Tuominen tavoittelee joukkuetovereineen viidettä titteliä.

Mestaruuteen ja voitonjuhliin on kuitenkin vielä matkaa. Edellytys on, että JYP kukistuu kolmesti meneillään olevassa loppuottelusarjassa.

Jyväskylän sikermä on espoolaisjoukkueelle tuttu. Loppuotteluissa joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran peräkkäin. Vuosi sitten Blues juhli mestaruutta.

"Meidän vahvuutemme on leveä materiaali. Meillä on pari kentällistä maajoukkuetason pelaajia, ja kolmas kentällinen luistelee ja tekee lujasti töitä", sanoo Tuominen.

Tuominen urheili nuorempana monipuolisesti. Hän pelasi 12-vuotiaaksi asti ringetteä, koripalloa ja jalkapalloa. Ringette oli ykkösharrastus, mutta kun oma joukkue oli hajoamassa, Tuomiselle tuli aika vaihtaa lajia.

"Yksi ringetteystävistäni kävi kokeilemassa Etelä-Vantaan Urheilijoiden tyttöjen kiekkojoukkueessa ja houkutteli minut mukaan. Yhtäkkiä mailassa olikin lapa. Kiekonkäsittely oli aluksi vaikeaa mutta hauskaa. Pian huomasin, että tässä lajissa voi päästä vielä pitkälle."

Bluesia Tuominen on edustanut vuodesta 2006.

Perustellusti voidaan sanoa, että Tuominen sopeutuu muutoksiin. Lajivaihdoksen jälkeen vaihtui myös pelipaikka. Hyökkääjä sai viime vuoden loppuotteluissa komennuksen puolustajaksi, ja tulosta tuli upeasti.

"Puolustajana pelaaminen tuntui heti kodilta. Tein pakkina enemmän pisteitä kuin hyökkääjänä."

Tuominen teki viime vuoden loppuottelusarjassa viidessä ottelussa 9 (4+5) tehopistettä ja voittomaalin ratkaisevassa ottelussa. Tämän kauden välierät jäivät väliin loukkaantumisen takia, mutta loppuotteluissa hän on jälleen mukana.

Tuominen on vuosien aikana tottunut toteuttamaan unelmiaan. Niistä yksi täyttyi, kun hän pääsi Ohion yliopistoon opiskelemaan ja kiekkoilemaan. Neljän vuoden aikana Tuominen kehittyi pelaajana ja valmistui ravitsemustieteiden kandidaatiksi.

"Ravitsemustiede kiinnostaa yhä. Hain maisteriohjelmaan Helsingin yliopistoon."

Taitavalla kiekonkäsittelijällä riittää kevään aikana kiireitä.

"Tavoitteena on päästä maajoukkueeseen ja Malmössä pelattavaan MM-turnaukseen. Sitten huilataan ja harjoitellaan, ja kesäkuussa lähdetään rullakiekon MM-turnaukseen Argentiinaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!