Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit valmistautuu huolellisesti maan alla

Westerlund sarjasta TsSKA:ta vastaan: "Tärkeintä on sitoutuminen joukkuepeliin"

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Erkka Westerlund haluaa, että joukkueen jokainen lenkki kestää.
Erkka Westerlund haluaa, että joukkueen jokainen lenkki kestää. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Jokerit valmistautuu katseilta piilossa, maan alla jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjaan Moskovan TsSKA:ta vastaan. Helsinkiläiset luistelevat kallioluolan harjoituskaukalossaan, koska Hartwall-areenan päänäyttämöä isännöi koko viikon Cirque du Soleil -tapahtuma.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund on laatinut pätevän reseptin moskovalaisten päänmenoksi.

"Suunnitelma on hyvä. Toteutus nähdään myöhemmin", naurahtaa Westerlund ja myöntää, että "kaikki asiat tässä vaiheessa mietityttävät".

Leijonien ex-päävalmentajana Westerlund on tottunut kurittamaan venäläisiä tärkeissä peleissä ja vieläpä vieraskaukalossa. Päällimmäisinä tulevat mieleen MM-välierä Moskovassa 2007 (2–1) ja viime talven Sotšin olympialaisten puolivälierä (3–1).

Moskovan TsSKA oli KHL:n runkosarjan paras joukkue. Jokereille tähtipaidat ei kuitenkaan ollut mahdoton lyötävä.

Kaksikko kohtasi kahdesti. Ensin TsSKA voitti kotonaan jatkoajalla 4–3. Viikkoa myöhemmin Helsingissä Jokerit osoitti henkisen kanttinsa ja oli parempi 2–1.

"Tämä on ihan eri tason sarja kaikilla osa-alueilla, ja se lista on pitkä", kuvailee Westerlund tulevia otteluita.

"Meidän kannaltamme tärkeä asia on joukkuepeli, jossa jokaisen lenkin pitää kestää. Pitää kuitenkin muistaa, että pelkästään puolustamalla me emme menesty."

TsSKA:n tähtipelaaja on hyökkääjä Aleksandr Radulov, joka voitti runkosarjan piste- ja syöttöpörssin. Hän ei pelannut kummassakaan tammikuun runkosarjaottelussa Jokereita vastaan.

"Radulovia vastaan tarvitaan henkistä kovuutta ja kärsivällisyyttä", sanoo Westerlund. "Pitää jaksaa puolustaa sitkeästi ja saada hänet turhautumaan, eikä se ole meillä yhden pelaajan tehtävänä."

Westerlund korostaa, että Jokerit pystyy pelaamaan monipuolisemmin kuin TsSKA. Moskovalaiset puolustavat tiiviisti ja iskevät vastahyökkäyksillä.

"Eteenpäin on mentävä ajatuksella peli kerrallaan. Näissä sarjoissa on tuhoon tuomittu, jos alkaa edetä muulla tavalla", sanoo Westerlund.

Otteluparissa kohtaavat ensimmäisen pudotuspelikierroksen kovimmat. TsSKa eteni jatkoon suoraan neljällä voitolla Sotšista. Jokerit hävisi sarjan avauksen kotonaan Dinamo Minskille varsinaisen peliajan jälkeen, mutta voitti seuraavat neljä ottelua.

Jokerit pelaa kaksi ensimmäistä ottelua TsSKA:ta vastaan Moskovassa torstaina ja perjantaina. Ottelusarja jatkuu Helsingissä ensi viikolla. Konferenssifinaaliin pääsee neljällä voitolla.

Jokerien Steve Moses voitti runkosarjan maalikuninkuuden latomalla ennätykselliset 36 osumaa. Viidessä pudotuspelissä Moses kokosi pisteet 4+1. "Tärkeintä on, että lähdemme pelaamaan uutta ottelusarjaa rennosti ja nauttien", korostaa Moses.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!