Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopimusriita kyykytti Sauberin

Sveitsiläistalli on paniikkitilassa. Uudet oikeustoimet uhkaisivat jopa sen olemassaoloa.

Urheilu
 
William West AFP
Sauberin pilttuu on jo valmis Melbournen kisaan. Toisen kisakuljettajan nimi on kuitenkin vaihtumassa oikeuden päätöksellä.
Sauberin pilttuu on jo valmis Melbournen kisaan. Toisen kisakuljettajan nimi on kuitenkin vaihtumassa oikeuden päätöksellä. Kuva: William West AFP

MM-sarjan neljänneksi vanhimman F1-tallin, Sauberin tulevaisuus on vaakalaudalla, kun se hävisi Victorian osavaltion korkeimmassa oikeudessa sopimuskiistan hollantilaiskuljettaja Giedo van der Gardelle.

Viime vuonna Sauberin harjoituskuskina toimineen van der Garden täytyy oikeustuomiolla saada auto jo Australian Grand Prix -viikonlopuksi.

Artikkeliin liittyvät

Sveitsiläistallin perustelut siitä, että valmistautumattoman van der Garden olisi liian vaarallinen lähteä radalle, eivät vaikuttaneet tuomaristoon.

Myös Sauberin esittämät vaikeudet ajopenkin rakentamisesta näin lyhyellä varoitusajalla ja vaaditun superlisenssin hankkimisesta jäivät omaan arvoonsa.

Mikäli van der Gardelle ei perjantaiksi järjesty autoa, hän uhkasi vetää Peter Sauberin ja tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin vastuuseen uusilla oikeustoimilla, jotka uhkaisivat koko tallin olemassaoloa.

Sauber ehti paikata talvitesteissä viime kaudella ryvettynyttä mainettaan.

Uudet kuljettajat Felipe Nasr ja Marcus Ericsson keräsivät sekä paljon kierroksia että muutamia huippunopeita kierrosaikoja.

Nyt kummankin ajaminen kilpailussa on enemmän kuin vaakalaudalla, kun talli oli torstain tuomioiden jäljiltä täydessä paniikkitilassa.

Mercedeksellä tunnelmat ovat täysin toisenlaisia.

Nico Rosberg ja Lewis Hamilton ovat jälleen ylivoimaisia suosikkeja kauden avausviikonlopun kisassa. Rosberg voitti viime vuonna avauskilpailun, kun Hamilton joutui keskeyttämään kahden kierroksen jälkeen.

Kaksintaistelu mestaruudesta löi viime kaudella pariin otteeseen yli äyräiden. Tallia kipparoiva Toto Wolff totesi torstaina, ettei kuljettajakaksikon johtaminen ole ylivoimaisen vaikeaa.

"Meillä on hyvät ja avoimet välit keskenämme. Välillä tulee eriäviä mielipiteitä, mutta pystymme puhumaan niistä positiivisessa hengessä", Wolff väitti.

Mercedes väläyttää uusien autojensa vauhtia ensimmäisen kerran kunnolla vasta lauantaina aika-ajossa.

Australian rata on sen verran poikkeava, että tänä viikonloppuna muut voivat päästä lähemmäs kuin niin sanotuilla normaaleilla kilpa-areenoilla, joista ensimmäinen odottaa kahden viikon kuluttua Malesiassa.

Heikki Kulta
Melbourne

Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!