Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret valmentajat keskittyvät pudotuspeleissä nyansseihin

HIFK aloittaa pudotuspelit tänään Ilvestä vastaan Helsingin jäähallissa

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Antti Törmänen aloittaa ensimmäiset pudotuspelit liigavalmentajana.
Antti Törmänen aloittaa ensimmäiset pudotuspelit liigavalmentajana. Kuva: Reijo Hietanen

Jääkiekkoliigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavilla Helsingin IFK:lla ja Tampereen Ilveksellä on paljon yhteistä. Molemmat ovat perinteisiä seuroja, jotka ovat alisuorittaneet viime vuosina. Kumpikin on valinnut päävalmentajakseen nuoren sukupolven edustajan.

Vuonna 2013 Ilveksessä aloittanut Tuomas Tuokkola, 39, on nostanut seuran pudotuspeleihin neljän vuoden tauon jälkeen.

Artikkeliin liittyvät

"Resurssit eivät ole nousseet minun aikanani yhtään, mutta sijoitus on. Pelaajat ovat laittaneet itsensä likoon ja seurassa on tehty hyvää työtä", Tuokkola kehuu.

HIFK:ssa ensimmäistä kauttaan valmentava Antti Törmänen, 44, on vasta projektinsa alussa. HIFK jäi runkosarjassa seitsemänneksi, mikä oli helsinkiläisille pettymys.

"Siihen tavoitteeseen emme päässeet, mitä olimme ajatelleet", Törmänen myöntää.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros on nopeasti ohi. Ottelusarja ratkeaa kahdella voitolla. Valmentajilla ei ole aikaa tehdä isoja muutoksia.

Tuokkoja ja Törmänen ovat yhtä mieltä siitä, että tässä vaiheessa kautta suuret pelilliset linjat ovat jo vedetty. Valmentajan rooliksi jää auttaa pelaajia.

"Nyansseihin pitää vaikuttaa, mutta nämä pelit täytyy ratkaista selkäytimestä", Törmänen sanoo.

"Valmentajan tehtävä on tarvittaessa reagoida vastustajan tekemisiin", Tuokkola jatkaa.

HIFK teki runkosarjassa eniten maaleja. Puolustuspelaaminen ja passiivinen alivoima olivat isoimpia pelillisiä ongelmia.

"Alivoiman täytyy olla aktiivinen ja uhrautuva jokaisessa pelissä", Törmänen sanoo.

Suurin kysymysmerkki on maalivahtitilanne. Ykkösvahtina kauteen lähtenyt Ville Husso on haparoinut keväällä, ja Kevin Lankinen on hyvillä esityksillään haastanut Husson aseman.

"Sama se, onko ykkösmaalivahti valittu ennen pudotuspelejä. Luottamus molempiin on meidän leirissä kova", Törmänen vakuuttaa.

Ilves lähtee haastamaan HIFK:ta hyvistä lähtökohdista. Tuokkolan mukaan yli puolet joukkueen kiekkoilijoista pelaa uransa parasta kautta.

Kapteeni Sami Sandell teki yhden kauden piste-ennätyksensä (15+26=41). Puolustaja Tommi Kivistö nousi jo viime keväänä MM-kisoihin, ja kehitys on jatkunut tällä kaudella.

"Tuntuu hyvältä, että olen voinut auttaa heitä", Tuokkola sanoo.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa otteluparissa kohtaavat Lappeenrannan SaiPa (runkosarjan 8:s) ja Porin Ässät (9:s).

 

HIFK–Ilves lauantaina klo 17.00 (Nelonen Pro 2). SaiPa–Ässät lauantaina klo 17.00 (Nelonen Pro 3). Ottelut televisioi myös ruutu.fi-palvelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!