Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Kimi Räikkönen on niin hyvä?

HS-analyysi: Ferrari-kuski Kimi Räikkönen on ollut kilpailuhenkinen pirulainen lapsesta saakka. Hänelle kelpaa vain voitto. Avukseen mies on saanut erityisiä ominaisuuksia.

Urheilu
 

Syyskuu 2000. Sauber oli antanut 20-vuotiaalle Kimi Matias Räikköselle mahdollisuuden kokeilla elämänsä ensimmäisen kerran formula 1 -autoa. Kokematon untuvikko paahtoi menemään Mugellon testirataa Italiassa – ja nopeasti paahtoikin.

Räikkösen lahjakkuus, taidot ja kyky omaksua asioita löivät kaikki katsojat ällikällä. Samaan aikaan testiradalla ollut Ferrari-kuski Michael Schumacher tuumasi, että nuorukaisesta voi hyvinkin tulla maailmanmestari.

Schumacher soitti vielä samana iltana Ferrarin tallipäällikölle Jean Todtille ja neuvoi pitämään silmällä tuota nopeaa poikaa.

Myös Peter Sauber oli vakuuttunut, ja hän halusi Räikkösen heti tiimiinsä. Miehen, joka jo ensitapaamisella osoitti olevansa jotain erityistä.

"Hänen kehonkielensä oli tunteetonta, ja hän vaikutti olevan niin täydellisen keskittynyt, että jos hän kävelee kohti, pystyisi hän kävelemään lävitsesi", Sauber muisteli F1 Racing -lehdessä 2011. "Ajattelin, että tämä kaveri on niin outo."

Schumacher oli oikeassa: Räikkönen voitti maailmanmestaruuden 2007. "Mä oon niin onnellinen, että tekee melkein kipeetä", Räikkönen kirjoitti blogiinsa.

Jäämiehen on aina sulattanut vain yksi asia: voitto. Mitkään muut sijat eivät kelpaa.

"En ole koskaan nähnyt Räikkösen kaltaista ajajaa. Ihan totta. Hän tuntuu harjoittelussaankin olevan väsymätön ja vie kaiken äärirajoille. En ole ennen tavannut niin kilpailuhenkistä pirulaista", luonnehti manageri Steve Robertson suojattiaan Autosport-lehden haastattelussa 2002.

Formulatoimittaja Heikki Kulta kuvailee Kimi, Ferrari & uskomaton mestaruus -kirjassaan, kuinka voitontahto ja sisu näkyivät Räikkösessä jo lapsena.

Pienikokoinen poika pelasi jääkiekkoa puolustajana espoolaisessa Jupperin Urheilijoissa. Jos Räikkönen ei saanut muuten vastustajaa kiinni, heittäytyi hän tämän jalkoihin häiritsemään.

Huolestunut valmentaja ei päästänyt Räikköstä pelaamaan lainkaan, jos vastustajat olivat pelottavan isokokoisia.

Räikkösellä olisi ollut menestymisen mahdollisuuksia myös muissa ammateissa. Cooper-testissä yli 3 500 metriä juosseen suomalaisen kehonhallintakyky on nimittäin ilmiömäinen.

"Kimistä olisi tullut voimistelija. Hän oppi käsilläseisonnan neljässä päivässä. Kipissä hän onnistui rekillä heti", fyysinen valmentaja Jukka Viitasaari kertoi City-lehdelle 2001.

Räikkösen henkilökohtaisena lääkärinä tämän McLaren-vuosina työskennellyt Aki Hintsa kertoi HS:lle 2005, että Räikkösellä on poikkeuksellisen hyvä kyky hahmottaa kolmiulotteisesti aikaa, paikkaa ja muotoa.

Tästä ominaisuudesta on valtavasti hyötyä, kun työskennellään 360 kilometrin tuntinopeudessa. Räikkönen kykenee toimimaan ratissa nopeasti tismalleen oikein, siinä missä hitaampi vielä pohtii.

Formularadalla, jos missä, on kyky keskittyä kaikki kaikessa. Räikkösen keskittymiskyky on kaikkien häntä tuntevien mukaan aivan poikkeuksellinen. Mies pystyy eristämään itsensä muusta maailmasta.

"Mikään ulkopuolinen ei vaikuta häneen, ja se on uskomatonta", Ferrarin entinen tallipäällikkö Stefano Domenicali kuvaili uutistoimisto SID:lle 2009.

Kuvaavaa onkin, mitä tapahtui maaliskuussa 2001. Räikkösen elämän ensimmäisen GP-kisan alkuun oli enää puoli tuntia, mutta mitä teki mies? Nukkui.

Kun tallin fysioterapeutti tuli herättämään suomalaista, pyysi tämä saada nukkua vielä viisi minuuttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!