Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkönen lupaa, ettei aio patistella Robin-poikaansa kilpa-autoilijaksi – "Kunhan on onnellinen"

Urheilu
 
F1-autot muuttuvat vain vähän kaudelle 2015
F1-autot muuttuvat vain vähän kaudelle 2015
Tämän vuoden F1-autoihin on tehty paljon vähemmän muutoksia kuin edelliskausina. Näkyvin muutos on autojen uudenlainen ja entistä houkuttelevamman näköinen keula.

Metallipalkkien väliin kiristetty muutaman sentin levyinen punainen hihna torjuu kulun Ferrarin edustustiloihin Albert Parkin Grand Prix -varikolla Melbournessa. Se on kuitenkin vain nimellinen este. Noin metrin pituisen hihnan kummaltakin puolelta tie on vapaa.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel osuivat juuri tuossa kohdassa vastakkain ensimmäisenä yhteisenä työpäivänään Ferrarin kuljettajina. Vitsailu esteen tarkoituksesta veti kummankin suut syvälle messingille.

Räikkösellä ja Vettelillä on paljon yhteisiä piirteitä. Kuten huumorintaju. Kummallekin uusi tallikaveri tuntuu yhtä mieluisalta. Sen näkee kasvoilta ja kuulee kommenteissa.

Helsingin Sanomat kysyi Räikköseltä, onko Vettel hänelle uran mieluisin tallikaveri. Edeltäjien lista on pitkä. Sieltä löytyy vähemmän läheisiä suhteita muun muassa Juan Pablo Montoyan ja Fernando Alonson kanssa.

Yleensä Räikkönen on vastannut kysymyksiin tallikavereista, että hänelle on ihan sama, kuka toista autoa ajaa, koska hän keskittyy vain omiin tekemisiinsä. Nyt on toinen ääni kellossa.

"Sebastian on varmaan sellainen, jonka kanssa tulen kaikista parhaiten juttuun. Siitä on vielä hiukan hankala sanoa enempää, kun on vasta alettu tehdä töitä yhdessä. On kyllä tosi kiva asia, että hän on täällä. Olemme tunteneet toisemme pitkään. Tuntuu hyvältä olla samassa tiimissä tutun kaverin kanssa", Räikkönen suitsuttaa.

Ystävyys alkoi kehittyä, kun Vettel aloitteli F1-uraansa Toro Rossolla. Hän tapasi Räikkösen Zürichin lentokentällä ja pääsi tämän vuokrakoneen kyytiin yhteiselle testimatkalle.

Vettel on kysyttäessä kiitellyt joka kerta suomalaisen tallikaverinsa rehtiyttä.

"Keskinäinen kunnioituksemme on korkealla. Kimi huomasi minut jo silloin, kun en ollut vielä mitään F1-piireissä. Hän on hyvin rehellinen kaveri. Pidän siitä, miten hän sanoo asiat suoraan eikä jaarittele turhia. En usko, että ajaminen tallikavereina vaikuttaa negatiivisella tavalla suhteisiimme", Vettel arvelee.

Vettel on nelinkertainen maailmanmestari, joka on voittanut 39 kisaa ja ollut peräti 45 kertaa paalupaikalla. Räikkösellä on yksi titteli, 20 voittoa ja vain 16 paalua.

Kun tallikavereilla on identtiset autot, aika-ajo on se osa-alue, joka ratkaisee paljon kisatuloksessa.

Räikkönen on ollut paalulla viimeksi Ranskassa 2008 ja vain kerran eturivissä (Lotuksella Kiinassa 2013) sen jälkeen, kun hän palasi rallista F1-radoille.

Onko paremmalla autolla paremmat saumat päästä parempiin lähtöruutuihin?

"Aika kertoo. En tiedä, enkä rupea lonkalta veikkaamaan mitään. Eiköhän vastaus kysymykseen selviä vuoden aikana", Räikkönen kuittaa.

Räikkönen romahti viime kaudella kuljettajien MM-sarjassa keskiryhmän jälkijoukkoon 12. sijalle.

On päivänselvää, että saatuaan paremman auton tälle vuodelle, tulokset paranevat.

Kuinka paljon? Sitä ei Räikkönen suostu veikkaamaan.

"Teemme parhaamme saadaksemme parhaat mahdolliset tulokset. Talli on tehnyt talven aikana hämmästyttävän hyvää työtä. Automme on kaikilla osa-alueilla paljon parempi, mutta onko se riittävän vahva ajamaan kärkisijoista. Se nähdään vasta ensimmäisten kisojen aikana."

Perjantain harjoituksissa Räikkönen oli tyytyväinen autoon mutta tukisti itseään, ettei hän ajanut hyvin.

Vasta viimeinen 15 kierroksen ajo pehmeillä renkailla meni siihen tyyliin, jota hän itseltään vaatii. Sillä tuli Mercedesten jälkeen päivän kolmanneksi nopein kisaveto.

Mieluisan tallikaverin ja kilpailukykyisemmän auton lisäksi Räikkösen elämää onnellistaa 27. tammikuuta syntynyt Robin -poika.

"Onhan se maailman hienoin asia. Koko juttu on vielä niin uutta minulle, etten ole sitä edes kunnolla sisäistänyt. Eiköhän siitä tule monta uutta ilonaihetta lisää, kun hän vähän kasvaa."

Kilpa-autoilijaksi Räikkönen ei aio poikaansa patistaa.

"Kunhan on onnellinen ja tekee, mitä itse haluaa. Se on se pääasia", 35-vuotias tuore isä hymähtää.

Heikki Kulta
Melbourne

Dan Istitene Getty Images
Kimi Räikkönen ihastui uuden Ferrarinsa ajettavuuteen helmikuun testeissä Kataloniassa.
Kimi Räikkönen ihastui uuden Ferrarinsa ajettavuuteen helmikuun testeissä Kataloniassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!