Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VAIN YKSI SUOSIKKI

Urheilu
 
paul crock afp
Mercedeksen Lewis Hamilton puolustaa maailmanmestaruutta.
Mercedeksen Lewis Hamilton puolustaa maailmanmestaruutta. Kuva: paul crock afp

Uuden MM-kauden aattohetkillä eletään aina ylimääräisessä jännityksessä. Talvitestit ovat kuin lyhyt harjoitusleiri hikiurheilijalle, mutta niiden perusteella F1-mediassa pohditaan jo kilpaa kuka on kukin.

Mercedes oli viime kaudella omassa liigassaan, eikä pystynyt peittämään uudenkaan Hopeanuolensa iskukykyä Espanjan testeissä.

18 paalua ja 16 täysosumaa (11 kaksoisvoittoa) ahnehtinut Mercedes lähtee varikkolähteistä hankitun tiedon perusteella kauteen 0,8 sekuntia muita nopeammalla autolla.

Nico Rosberg jahtaa revanssia kolmatta mestaruutta himoitsevasta Lewis Hamiltonista.

Mercedeksen tallia johtava Toto Wolff ahdistettiin Melbournessa nurkkaan kysymyksellä, onko tallin tarkoitus päihittää muut minuutilla vai pitää kisat keinotekoisesti jännittävinä himmaamalla vauhtia.

"Vaikka meillä oli viime kaudella muita nopeampi auto, ajoimme aina täysillä, emmekä aio bluffata nytkään", Wolff vakuutti.

Testien perusteella Wolff nosti kilpailijoina esiin viime kaudesta parantaneen Ferrarin, hyvältä näyttävän Williamsin ja aina vaarallisen Red Bullin.

Williamsilla tavoite on parantaa viime vuodesta. Se merkitsisi, että valmistajien sarjassa pitäisi ohittaa vähintään Red Bull, ja kuljettajien sarjassa pitäisi tulla vähintään kolmossija.

Talvitestien jälkeen Groven tehtaalla on tehty tiukat analyysit Williamsin FW37-auton kilpailukyvystä. Helsingin Sanomat pyysi Valtteri Bottasta määrittelemään, missä Williams niiden perusteella on menossa.

"Arvioidemme mukaan olemme Australiassa toiseksi nopein talli. Jos arviossamme on hiukankin heittoa, ovat Ferrari ja Red Bull lähellä ja tosi kovia."

Red Bullilla suunnitteluguru Adrian Neweyn on pitänyt vähitellen vetäytyä sivuun, mutta yllättäen britti-insinööri on ollut mukana entiseen tapaan. Neweyn suunnittelema auto on taas hyvä, ja Daniel Ricciardo on jo todistanut taitonsa ottaa autosta paras irti.

Ferrari on edistynyt kaikkein eniten viime kaudesta. Vuosi sitten Kimi Räikkösen ja Fernando Alonson mieltymykset autosta olivat päinvastaiset. Nyt Räikkönen pääsee yhdessä Sebastian Vettelin kanssa kehittämään pakettia yhteiseen suuntaan.

Ferrari on tullut ryminällä moottoripuolella, mutta Räikkönen korostaa, että auton runko on parantunut kenties vieläkin enemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!