Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mäkäräinen sai hyvää harjoitusta viestissä

Saksan naisten nelikko juhli MM-kultaa riemusta pomppien

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo HS
Eevamari Rauhamäki (oik.) lähettää Kaisa Mäkäräisen matkaan.
Eevamari Rauhamäki (oik.) lähettää Kaisa Mäkäräisen matkaan. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Suomen naisten nelikko Sanna Markkanen, Mari Laukkanen, Eevamari Rauhamäki ja Kaisa Mäkäräinen lähti ampumahiihdon MM-kisojen 4 x 6 km:n viestiin ohuin odotuksin. Lopputulos oli aika odotettu, sillä Suomi sijoittui 17:nneksi.

Maailmanmestaruutta juhli Saksa. Sen leirissä ilo oli kisan jälkeen ylimmillään. Koko joukkue, taustaihmiset ja johtajat hyppivät riemusta, kun mestaruus sinetöityi.

Saksa kukisti toiseksi sijoittuneen Ranskan minuutilla. Kolmas oli Italia. Suomen nelikko hävisi kultamitalisteille 5.06 minuuttia.

"Olemme vahva ja yhtenäinen joukkue. Viihdymme erinomaisesti keskenämme. Hyvä henki on rakentunut kesän ja syksyn leireillä", kultasikermän avaaja Franziska Hildebrand sanoi.

Viesti on paras tasonmittari. MM-viesti näytti, että Saksalla on laaja rintama. Suomelta ei vastaavaa löydy.

Suomen kirkkain tähti on tietysti Mäkäräinen. Hän lähti osuudelleen sijalta 21 ja nosti kvartetin neljä pykälää ylemmäksi.

Mari Laukkanen on edelleen hieman jalkavaivainen, mutta Markkaselle ja Rauhamäelle MM-areena on liian kova haaste.

"Kaikki oli pelissä alusta alkaen. Hiihtämisessä näkyy, että en ole samassa kunnossa kuin joulu- ja tammikuussa", totesi Laukkanen, jonka jalat kipeytyivät viime viikon sunnuntaina.

Mäkäräinen otti viestin ankkuriosuuden hyvänä harjoituksena sunnuntain yhteislähtökilpailuun. Hän ei hurjastellut ladulla vaan tuli jyrkät nousut säästellen.

"Sellainen maku jäi, että en saanut tasaisellekaan kunnon vauhtia päälle. Tämä oli hyvä treeni. Sain tatsin suksiin ja etenkin ammuntaan", Mäkäräinen totesi.

Hän kilpailee varmasti sunnuntaina MM-kisojen päätösmatkalla, 12,5 km:n massakilpailussa. Siihen pääsee mukaan 30 naista.

Mari Laukkanen on kilpailuun ensimmäisellä varasijalla. Hän valmistautuu täysin palkein kilpailuun, vaikka mukaan pääsy varmistuu – jos ylipäätään varmistuu – viimeistään kaksi tuntia ennen h-hetkeä.

Markkanen sanoi tuntevansa olonsa tyhjäksi. Hän piti hiihtoaan "ihan hyvänä".

Hän jäi osuudellaan kärjestä puolitoista minuuttia käytettyään kaksi varapatruunaa.

Eevamari Rauhamäki ampui makuulta kaksi pummia kolmannella osuudella. Pystypaikalla hollolalainen maatalonemäntä joutui turvautumaan yhteen varapaukkuun.

"Eihän tuosta hyvää arvosanaa voi antaa. Näissä kisoissa on pakko lähteä kovaa. Joskus se kannattaa, nyt ei niin käynyt", Rauhamäki totesi.

Kilpailuun lähti 25 joukkuetta. Loppuun asti selviytyi 19 maata. Kuusi liputettiin radalta, koska kärki ohitti heidät kierroksella.

Jarmo Färdig
Kontiolahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?