Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kampparien juhlat HIFK:n kotikentällä

Mestaruus meni jääpallobuumia elävään Mikkeliin toisen kerran

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Kamppareiden Jani Kokko juhli mikkeliläiskannattajien keskellä seuran toista Suomen mestaruutta.
Kamppareiden Jani Kokko juhli mikkeliläiskannattajien keskellä seuran toista Suomen mestaruutta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
HIFK 3 Kampparit 6

Ääriään myöten yleisöä täynnä oleva Bragu (Brahen kenttä) Helsingin Alppiharjussa, auringon kilo priimakuntoisessa jäässä ja kaksi suurseuraa vastakkain tv-ottelussa. Jääpalloväen unelmien finaalissa kohtasivat Helsingin IFK ja Mikkelin Kampparit, joka rynnisti Bandyliigan mestaruuteen 6–3-voitolla. Se oli jääpallobuumin keskellä elävän seuran toinen mestaruus.

"Mahtava tunnelma. Tulimme isolle kirkolle ja näytimme, että Mikkelissä osataan jääpallo. Mestaruus on iso asia, kun pari vuotta junnasimme paikallaan", Kampparien päävalmentaja Antero Levänen sanoi.

Amatöörilajille oli kunniaksi se, miten hieno finaalitapahtuma oli polkaistu kasaan viikossa. Väkeä oli runsaat parituhatta, ja "vip-huone" pullisteli lajilegendoja. Kymmenen MM-mitalin Seppo Jolkkonen, 68, oli paikalla, vaikka häntä hatutti vieläkin Akilleksen putoaminen puolivälierissä. Jolkkosen vieressä tarinoi Fjalar Åsten, 85-vuotias tuhansien otteluiden tuomarilegenda.

Artikkeliin liittyvät

HIFK:n peli vaikeutui jo vartin jälkeen, kun Juho Liukkonen vei toisella maalillaan Kampparit 2–0-johtoon. HIFK:n joukkueesta ei voi finaalissakaan puhua mainitsematta yhtä kaikkien aikojen jääpalloilijaa, Mika "Muti" Mutikaista, 44. Mutikainen oli hereillä 37. minuutilla ja iski rangaistuslyönnin paluupallosta 1–2-kavennuksen. Eetu Karhunen vei Kampparit 3–1-johtoon ja tauolle.

"Matkalla oli odottava tunnelma, mutta otteluhan ratkesi jo", sanoi tauolla Antti Pöyry, joka oli tullut paikalle Mikkelistä.

Kun Kampparien Liukkonen loukkaantui ja luisteli koppiin katsomaan tv:stä ottelun, hyppäsi kentälle hänen serkkunsa Tuomas Liukkonen, joka syötti kolme seuraavaa Kampparien maalia. HIFK roikkui mukana vielä Tuomas Jalkasen 2–3-kavennuksella, mutta vain hetken. Kalle Lempinen, Valtteri Hauska ja Kimmo Huotelin tekivät Kampparien voiton sinetöineet maalit toisella jaksolla.

Mutikainen teki lopussa vielä HIFK:n kolmannen maalin. Ehkä HIFK:n joukkueen ikärakenne oli ryhmän akilleen kantapää. HIFK:n joukkueenjohtajan Ari Kukkosen mukaan joukkue ei ollut täysin toipunut seitsemästä pudotuspelistä.

"Nuollaan haavat ja katsotaan sitten ensi kautta. En osaa olla poiskaan", pelaajavalmentaja Juha Laitinen, 45, sanoi.

Kamppareita kannusti viitisensataa kannattajaa, jotka olivat tulleet paikalle viidellä bussilla ja omilla autoillaan.

"Oli erityisen hienoa voittaa Helsingissä, koska HIFK haki 2012 mestaruuden Mikkelistä", sanoi paluubussiin nousemassa ollut Markus Parkkinen.

"Hei, kerro vielä, onko jääpallo arvostettu laji Helsingissä?" Varmasti. HIFK:n kannattajaryhmä Stadin kingit jaksoi huutaa tappiollakin "tsemii röda".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?