Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Partanen ratkaisi maratonottelun

Ilveksen ja HIFK:n pudotuspeliottelusta tuli Liigan pisin. Voittomaali tuli ajassa 134.14.

Urheilu
 
Huippuhetket: Ilves - HIFK 15.3.2015
Huippuhetket: Ilves - HIFK 15.3.2015
HIFK kukisti Ilveksen liigan historian pisimmässä ottelussa ja lähteei samalla tamperelaiset kesälomalle. Ottelun ratkaisijoita olivat voittomaalin tehnyt Mika Partanen ja 59 torjuntaa ottanut Kevin Lankinen.
Ilves 1 HIFK  je. 2 HIFK puolivälieriin 2–0

Mahtavaa.

Hakametsän jäähallissa kolmekymppiset tamperelaiset jääkiekon suurkuluttajat nauttivat joka sekunnista (paitsi siitä viimeisestä), kun Helsingin IFK ja Tampereen Ilves taistelivat pääsystä Liigan puolivälieriin.

Herkullisia sekunteja riitti, sillä Liigan villi kortti -kierroksen toinen ottelu venyi ennätyspitkäksi.

Artikkeliin liittyvät

HIFK:n Mika Partanen ratkaisi ottelun ajassa 134.14, neljännessä jatkoerässä. Ottelu oli Liigan historian pisin. Edellinenkin ennätys oli HIFK:n ja Ilveksen ottelusta. Puolivälierä keväällä 2001 ratkesi vasta ajassa 124.41 Ilveksen Jani Nikon maaliin.

Määrän lisäksi joukkueet tarjosivat laatua, omalla tavallaan.

Ei tällaista ole ennen täällä nähty, tamperelaiset ihmettelivät, kun HIFK:n ja Ilveksen pelaajat murjoivat toisiaan verbaalisti ja fyysisesti.

Totta, viime aikoina Liigassa ei moista ole kovin usein nähty.

Ottelu olikin mukavan hurjaa vintage-lätkää, hienoisesti Lämäri-elokuvan hengessä mutta ilman suuria ylilyöntejä.

Paljon Piritorikokouksia, rujoa huutoa ja nahinaa. Jääkiekossa sopivan huono käytös saa hyvälle tuulelle.

Harvoin niin sanotut säälipleijarit ovat näin vereviä koitoksia.

Kiivaudestaa huolimatta ottelu oli kahden nuoren maalivahdin taistelu. Sekä Ilveksen Joonas Korpisalo että HIFK:n Kevin Lankinen ovat Jokerien juniorikoulun tuotteita.

Parikymppiset molarit ovat entisiä joukkuetovereita jokerijunnuista. Lankisen kevät jatkuu Tapparaa vastaan, Korpisalon pettymystä vastaan.

"Olemme hyviä kavereita. Vietämme paljon aikaa yhdessä kesällä", Lankinen kertoi.

Korpisalo oli ratkaisumaalin jälkeen murtunut. Hän ja Lankinen halasivat pitkään ottelun jälkeen.

"Oli hieno pelata kaveria vastaan. Kyllä Korpisalo pelasi huikean ottelun, tätä voidaan muistella vielä pitkään. Toisen pitää voittaa, ja onneksi se olin tällä kertaa minä", Lankinen sanoi.

Lankisen piti olla HIFK:n epävarmin lenkki. Lankisesta kasvoi kuitenkin HIFK:n tuki ja turva. Lankinen oli loistava. Erityisesti toisessa erässä, kun Ilves jauhoi pitkään kahden miehen ylivoimalla ja huippuluokan tekopaikkoja.

Lauantaina HIFK oli parempi, vei peliä ja ratkaisi ottelun hyvällä toisella erällä. Sunnuntaina Ilves otti ohjat ja pyöritti vieraita varsinkin toisessa erässä, mutta tamperelaiset eivät pystyneet iskemään ratkaisevia osumia lukuisista loistopaikoistaan. Ilvekselle vihellettiin peräti kaksi rankkaria, joista jälkimmäinen tuli, kun ensimmäistä jatkoerää oli jäljellä enää 13,6 sekuntia.

Kotiyleisö taputti seisaaltaan, odotti ja toivoi onnellista loppua, mutta HIFK:n maalivahti Lankinen torjui Vojtech Polakin yrityksen.

Lankinen torjuikin itsensä tuntemattomuudesta tähteyden kynnykselle.

"Pitkässä ottelussa ratkaisee, kuinka kauan ja hyvin jaksaa keskittyä. Pääkoppa täytyy pitää kunnossa. Kai sitä olisi vielä jaksanut, mutta onneksi se ratkesi", Lankinen sanoi. Ottelun rajuimmassa kiehumisvaiheessa HIFK:n Matt Generous lensi suihkuun, sillä hän hyppäsi vaihtoaitiosta rähisemään.

Ilveksen voimahyökkääjä Antti Tyrväinen terrorisoi taas helsinkiläisiä. Tyrväinen pani Generousin kiukaan päälle jo ottelun alkuminuuteilla taklaamalla puolustajaa kaksi kertaa. HIFK:n kultakypärä Tomas Zaborsky paini ilvespakki Mikko Kukkosen kanssa. Parhaimmillaan/pahimmillaan Ilveksen jäähyaitiossa oli viisi pelaajaa.

Steven Zalewski vei Ilveksen 1–0-johtoon toisessa erässä. Hän karvasi kiekon HIFK-pelaajan lavasta aivan maalin edessä ja harhautti Lankisen. HIFK tasoitti, kun Korpisalo kadotti hetkeksi kiekon korkeuksiin. Kiekko putosi Arttu Luttisen luistimien juureen, ja hyökkääjä sai iskeä rauhassa 1–1:een.

Luttisen ylivoimamaalin jälkeen pelattiin käytännössä maalista poikki -periaatteella, vaikka kolmatta erää oli jäljellä 18 minuuttia.

Petteri Ala-Kivimäki HS
Tampere

Vesa koivunen
HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen (vas.) lohdutti Liigan pisimmän ottelun jälkeen Ilveksen maalivahtia Joonas Korpisaloa.
HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen (vas.) lohdutti Liigan pisimmän ottelun jälkeen Ilveksen maalivahtia Joonas Korpisaloa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!