Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mercedekset edelleen F1-huipulla

Räikkösen kisa keskeytyi löysän takapyörän takia, Bottas ei saanut ajolupaa loukkaantumisen jälkeen

Urheilu
 
Mal Fairclough AFP
Mercedeksen Lewis Hamilton (44) ajoi Australian GP:n voittoon takanaan tallikaveri Nico Rosberg.
Mercedeksen Lewis Hamilton (44) ajoi Australian GP:n voittoon takanaan tallikaveri Nico Rosberg. Kuva: Mal Fairclough AFP

Mercedeksen Hopeanuolet pyyhkäisevät edelleen muilta karkuun F1-huipulla, mutta ykköshaastaja sen takana on kuitenkin vaihtunut. Nyt Red Bullin ja Williamsin sijasta kolmatta paikkaa palkintopallilla kärkkyy Ferrari.

Maailmanmestari Lewis Hamilton jyräsi paalulta voittoon, ja Nico Rosberg varmisti Mercedekselle ennätyksellisen yhdeksännen perättäisen kaksoisvoiton, kun uusi kausi käynnistyi Australian Grand Prix -kisalla.

Sebastian Vettel puolestaan toteutti yhden unelmansa ja koki heti kättelyssä, miten upealta tuntuu päästä palkintopallille Ferrarin kuljettajana.

Suomalaisittain avauskisa ei olisi voinut mennä huonommin. Kimi Räikkönen joutui keskeyttämään kolmannen kerran urallaan kauden avauskisan, ja Valtteri Bottas joutui seuraamaan kisan kokonaan siviileissä, kun kattojärjestö FIA:n lääkäri katsoi, ettei hän ole ajokunnossa lauantain aika-ajossa kärsityn alaselän välilevyn pienen murtuman vuoksi.

Hamilton ajoi koko viikonlopun maailmanmestaruuksien antamalla itseluottamuksella, eikä Rosberg pystynyt vastaamaan siihen sen paremmin aika-ajossa kuin kisassakaan.

"Tämä oli tiimille arvokas avaus. Automme on aivan tyrmäävä", Rosberg määritteli osuvasti.

Ferrarilla uusi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene sai lentävän alun uralleen, kun Vettel oli heti palkinnoilla ja Räikkösenkin vauhti ilman keskeytystä olisi riittänyt ainakin neljänneksi.

"Tiedämme nyt, että olemme kakkosia, ja alamme miettiä, miten nousemme ykköseksi", markkinamiehenä tunnetut Arrivabene kuittasi.

"Sebastian on tyytyväinen, kun unelmasta tuli totta, ja hän pääsi kokemaan palkintopallin Ferrarin kuljettajana. Menin myös Kimin puheille välittömästi hänen keskeytettyään. Kiitin häntä useampaan kertaan, että hän oli kuin moukari takoessaan huimia kierrosaikoja kisan keskivaiheissa. Tallipäällikkönä on tärkeää pitää terve tasapaino tiimissä, eikä juhlia vain toisen kuljettajan kanssa."

Räikkönen ja Vettel olivat vierekkäin ensimmäisessä mutkassa. Suomalaisen olisi kenties kannattanut pitää puolensa aggressiivisemmin. Kun hän antoi tilaa Vettelille, hänen autoaan torpedoivat niin Toro Rosson Carlos Sainz Junior kuin Sauberin Felipe Nasrkin.

"Ihme, että auto oli yhtenä palana niiden jälkeen. Vaikka pohja hajosi ja takasiivestä lähti päätylevy, auton vauhti oli kuitenkin hyvä. Ilman kummankin varikkokäynnin vaikeuksia olisimme toipuneet ihan hyville sijoille", Räikkönen totesi.

Keskeytys tuli, kun toisella varikkokäynnillä vasen takapyörä jäi löysälle.

Bottas lähti Australiasta kuntoutumaan kahden viikon kuluttua ajettavaan Malesian kisaan.

"Varsinainen syy Valtterin vammaan ei selvinnyt. Annamme kaiken tukemme hänen kuntoutukseensa, jotta hän pystyisi palamaan autoon Malesiassa", tallipäällikkö Claire Williams totesi Helsingin Sanomille.

Heikki Kulta
Melbourne

Paul Crock AFP
Ferrarin Kimi Räikkösen kisa päättyi keskeytykseen, kun vasen takapyörä jäi löysälle varikkokäynnissä.
Ferrarin Kimi Räikkösen kisa päättyi keskeytykseen, kun vasen takapyörä jäi löysälle varikkokäynnissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!