Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huhtalan maalit löivät TsSKA:n

Jokerit kavensi KHL:n pudotuspelisarjan 1–2:een runkosarjan voittajaa vastaan

Urheilu
 
Markus Jokela HS
Jokerien Tommi Huhtala näytti tahdonvoimaa survoessaan itsensä TsSKA:n maalille kovaan ruuhkaan.
Jokerien Tommi Huhtala näytti tahdonvoimaa survoessaan itsensä TsSKA:n maalille kovaan ruuhkaan. Kuva: Markus Jokela HS
Jokerit 3 Moskovan TsSKA 2 Voitot 1–2

Jokerien sitkeää voimahyökkääjää Tommi Huhtalaa ei saa millään hyppimään riemusta, vaikka joukkue voitti Moskovan TsSKA:n 3–2 ja hän itse teki kaksi tärkeää maalia.

Huhtalan tekemä 2–1-maali oli komea syöttökuvio, joka käynnistyi omalta alueelta. Se oli juuri sellaista peliä, jota Jokerit haluaa pelata. Kiekonriisto, nopea pelin kääntäminen ja hyökkäys, joka päättyi laukaukseen.

"On kiva tehdä maaleja, mutta tämä on joukkuepeli. Me tarvitsemme voittoja", Huhtala sanoi pipo päässä ja naama pokerina.

Artikkeliin liittyvät

"Nyt keskitytään siihen, että otetaan paljon nestettä ja hyvät loppulämmöt", Huhtala sanoi kuin minkä tahansa harjoituksen jälkeen.

Toisen osumansa Huhtala survoi kahden TsSKA:n puolustajan välistä, kun Topi Jaakola oli hetkeä aikaisemmin laukonut kohti maalia.

Maalivahti Kevin Lalande sylkäisi kiekon eteensä ja Huhtala kiitti.

"Klassinen juttu, kun menee maalille, hyviä asioita tapahtuu", hän jatkoi.

Jokerit aloitti vahvasti, menetti vähän otettaan toisessa erässä, mutta pelasi kokonaisuutena ilmeikkään kamppailun. Taklauksia riitti ja kovuutta. Niitä kaivataan jokaisen liigan kevätriennoissa, eikä KHL tee poikkeusta.

"Hyvä peli, mutta ei sitä kannata sen enempää analysoida. Nyt keskitytään siihen, että huomenna [tiistaina] laitetaan taas kaikki likoon", Huhtala sanoi.

Jokerien peli sai kovan kolauksen, kun toisessa erässä Igor Makarovin jäähyn aikana Simon Hjalmarsson ryntäsi tekemään alivoimaalin. Sitä Jokerit ei olisi kaivannut siihen rakoon, kun ottelu pysyi pitkään maalittomana ja melko tasaisena.

Ville Lajunen palautti uskon ja toivon vain 26 sekuntia Hjalmarssonin maalin jälkeen. Suora laukaus Topi Jaakolan syötöstä muokkasi lukemat 1–1:een.

KHL:n tuomarilinjassa on tapahtunut erikoinen muutos. Alkukaudesta jäähy vihellettiin kärpäsen pörinää muistuttavasta rikkeestä, mutta nyt laidat paukkuvat iloisesti ja osa perusrikkeistä jää tyynesti viheltämättä.

Ehkä käänteinen huippu tuli vastaan viime torstaina Moskovassa ensimmäisessä kohtaamisessa. Silloin Ossi Väänänen sai taklauksestaan 5+20 minuuttia ja lensi ulos.

KHL:n kurinpitoelin kumosi Väänäsen ulosajon ennen kolmatta ottelua. Erikoinen päätös, mutta ei missään nimessä ainutkertainen urheilussa. Kansainvälinen jalkapallo tuntee kumottuja ulosajoja, vaikka eivät ne jokapäiväisiä ole.

"Tiesin silloin, että se oli väärä tuomio, mutta nyt se on taakse jäänyttä", Väänänen sanoi.

TsSKA:n päävalmentaja Dmitri Kvartalnov kehui Jokereita avausvoitosta.

"Katsotaan, mitä tulee huomenna, mutta nyt Jokerit oli vähän kärsivällisempi ja vähän voimakkaampi", Kvartalnov sanoi.

"Maalivahti olisi voinut pelata vähän paremman ottelun tänään", Kvartalnov jatkoi ja viittasi siihen, kun Lalande joutui kolmannessa erässä vaihtoon ja Stanislav Galimov tuli tilalle.

"Ensimmäinen askel on otettu meiltä. Kova ottelu, jossa pienet seikat käänsivät pelin meille ja ratkaisivat. He puolustavat hyvin, oli vaikea saada tilaa", Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!