Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jätit kohtaavat Mestarien liigassa

HS käy läpi Barcelonan ja Manchester Cityn neljännesvälieräottelun asetelmat

Urheilu
 
Phil Noble Reuters
Barcelonan Luis Suárez (oik.) oli paha pideltävä Manchester Cityn Fernandolle joukkueiden neljännesvälieräavauksessa helmikuussa. Suárez teki kaksi maalia.
Barcelonan Luis Suárez (oik.) oli paha pideltävä Manchester Cityn Fernandolle joukkueiden neljännesvälieräavauksessa helmikuussa. Suárez teki kaksi maalia. Kuva: Phil Noble Reuters

Kaksi raskassarjalaista. Kohtaaminen, jossa yritetään maksaa kalavelkoja. Ottelu, jossa Valioliigan hallitseva mestari haastaa Espanjan liigan jättiläisen.

Barcelonan ja Manchester Cityn ottelu jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierissä on iso peli.

Artikkeliin liittyvät

HS käy läpi kamppailun avainkohdat ja joukkueiden erot.

1 Lähtötilanne
City hävisi helmikuussa pelatun avausosan kotikentällään 1–2, joten se on pahassa paikassa, kun joukkueet kohtaavat tänään Camp Nou -stadionilla.

Manchesteriläisten on tehtävä kaksi maalia, eikä sekään välttämättä riitä, mikäli Barça ei jää nollille. Tehtävä on Citylle erittäin haastava, sillä se ei ole viime aikoina maaleilla liikoja juhlinut.

Manageri Manuel Pellegrinin miehistö on tehnyt kaikki kilpailut mukaan lukien neljässä viime pelissään vain neljä osumaa. City on hävinnyt otteluista kolme.

Manchesteriläisten hyökkäys on parhaimmillaan maailmanluokkaa, ja joukkue on iskenyt tämän kauden Valioliigassa eniten osumia.

Avausosan vierasvoitto toi Barcelonalle mainion lähtötilanteen kotikamppailuun. Asetelma muistuttaa viime kautta, jolloin Barcelona pudotti Cityn. Manchesteriläisillä on kalavelkoja maksettavana.

2 Pelitapa
Molemmat ovat lähtökohtaisesti pallonhallintajoukkueita.

Kotikentällään Barcelona pitää lähes varmasti selvästi enemmän palloa kuin vastustajansa. Niin se teki jo otteluparin avausosassa.

City on vaarallinen vastaiskuissa, ja niissä piilee sen mahdollisuus. Manchesteriläisten pitäisi samaan aikaan hakea tekopaikkoja pienellä riskillä ja tukehduttaa isäntien hurjan hyökkäystrion mellastus. Yhtälö on vaikea.

Pellegrini on pitänyt sitkeästi kiinni Cityn peli-identiteetistä. Joukkue ei ole lähtenyt vetäytymään syvälle omalle alueelleen, mikä on näkynyt isoissa otteluissa takaiskuina.

Barça pelannee muodostelmalla 4–3–3 ja City 4–4–2:lla tai 4–2–3–1:llä.

3 Pelaajamateriaali
Šeikki Mansour bin Zayed al-Nahyan rohmusi Cityn omakseen 2008.

Sen jälkeen tähtipelaajia on virrannut seuraan, ja šeikki on sijoittanut Cityyn yli miljardi puntaa. Suurta menestystä ei kuitenkaan ole Euroopassa tullut.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa rankaisi keväällä Cityä taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Manchesteriläiset olivat kesän siirtomarkkinoilla viime vuosia maltillisempia.

Maltti on tosin Cityn kohdalla suhteellinen käsite.

Vaikka Cityllä on laadukas joukkue, pelaajavertailussa se jää hieman Euroopan suurimmista: Real Madridista, Barcelonasta ja Bayern Münchenistä. Siinä on suuri syy sille, miksei City ole voittanut Mestarien liigaa.

On makuasia, keitä pelaajia jättikaksikosta nostaa esille.

Cityn avainpelaajia ovat Valioliigan maalipörssissä toisena oleva Sergio Agüero, espanjalaistaituri David Silva ja Norsunluurannikon Yaya Touré. Kotijoukkueesta on mainittava hyökkäyksen luksustrio Lionel Messi, Neymar ja maalivireen löytänyt Luis Suárez.

4 Poissaolot
Kummallakin on melko hyvä tilanne. Puolustava keskikenttämies Sergio Busquets on sivussa Barcelonalta loukkaantumisen vuoksi. Cityn laitapakki Gaël Clichy on pelikiellossa.

 

Mestarien liiga keskiviikkona: Dortmund–Juventus MTV Max ja Barcelona–City MTV Sport 1 kello 21.45.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!