Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hjalmarsson nautti maaleistaan

Jokerien ja TsSKA:n ottelusarja on katkolla Moskovassa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Simon Hjalmarsson (toinen vas.) ottaa onnitteluja vastaan Nikolai Prohorkinilta (vas.) ja Jan Mursakilta. Aleksei Bondrajev rientää myös juhlintaan.
Simon Hjalmarsson (toinen vas.) ottaa onnitteluja vastaan Nikolai Prohorkinilta (vas.) ja Jan Mursakilta. Aleksei Bondrajev rientää myös juhlintaan. Kuva: Vesa Koivunen
Jokerit 0 TsSKA 3 Voitot 1-3

Kaikkien venäläisten kiekkotaitureiden keskeltä tuli esille ruotsalainen laitahyökkääjä, kun Jokerit hävisi Moskovan TsSKA:lle 0–3 jääkiekkoliiga KHL:ssä.

Simon Hjalmarsson teki kaksi ensimmäistä maalia, kun TsSKA otti läntisen konferenssin välierässä johdon 3–1. Neljällä voitolla mennään eteenpäin ja siihen Jokereilla näyttää olevan vähän pitempi matka kuin idän vierailla.

"Tein vain työni", Hjalmarsson sanoi.

Hjalmarsson teki upealla viimeistelyllä 0–1, kun TsSKA pelasi ylivoimalla.

"Tietenkin oli tärkeää saada ensimmäinen maali, kun katsomossa oli yli 13 000 ihmistä. Jos Jokerit olisi onnistunut, he olisivat saaneet yleisöstä lisää energiaa", Hjalmarsson sanoi.

Jokerit joutui maksamaan hintaa tolppalaukauksistaan. Pelkästään ensimmäiseen erään mahtui kaksi tolpan kilahdusta, joista olisi voinut tulla tärkeä maali.

Jere Sallinen sai tilaisuutensa jo neljännellä minuutilla. Tommi Huhtala täräytti niin lujaa tolppaan, että ainakin Jokerien pelaajat uskoivat ja toivoivat kiekon käyneen maalissa. Videotuomari tulkitsi toisin, ja kuvakin sen todisti, vaikka rikkinäisen kameran takia tarkistaminen kesti useita minuutteja.

Sekin kävi Jokereille kalliiksi, että Jani Rita antoi muistutuksen Vladimir Zharkoville. Melkein jokaisen nokkapokan silmässä häärinyt Zharkov ajoi ryntäysjäähyn arvoisesti päin Ritaa, joka vähän antoi takaisin. Kosto maksoi jäähyn, mutta ensimmäinen konnuus meni läpi ilmaiseksi.

Ja silloin iski Hjalmarsson viiltävän tarkalla laukauksellaan etuyläkulmaan. Se jäi ottelun voittomaaliksi.

"Aina on makeaa tehdä maali, vaikka pudotuspeleissä tai muutenkaan sillä ei ole väliä, kuka ne tekee", Hjalmarsson sanoi. "Mutta kyllä, oli se ekstramakeaa."

TsSKA näytti taas kerran, että kiekkojoukkueena se on kivikova. Kun yksi ketju jää maaleitta, nousee toinen esille.

Hjalmarsson teki maalin maanantaina ja lisäsi Jokerien tuskaa tiistaina. Runkosarjassa hän pelasi vain 33 ottelua, mutta kuuluu nyt joukkueen röyhkeimpiin ja tehokkaimpiin hyökkääjiin.

"Meillä oli hyvä alku ja ensimmäinen maali olisi ollut tärkeä", Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi.

"Meidän ylivoima ratkaisi ja viidellä viittä vastaan peli oli aika tasainen. Saa nähdä, mitä Moskovassa tapahtuu", TsSKA:n Dmitri Kvartalnov sanoi.

"Pelasimme paremmin kuin eilen ja sitä täytyy korostaa, että pelasimme erittäin kurinalaista vastustajaa vastaan."

TsSKA vaihtoi melko radikaalisti kokoonpanoa tähän otteluun. Stephane Da Costa siirtyi pois ykkösen keskeltä kakkosen laitaan. "He ovat pelanneet ennenkin näin ja se toimi hyvin", Kvartalnov sanoi.

Ottelusarja jatkuu torstaina Moskovassa ja silloin TsSKA:lla on ensimmäisen kerran tilaisuus edetä jatkoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?