Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikaa toipilaita jalkapallomaajoukkueessa

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen huolestui viikonloppuna, kun "pelaajia putosi kuin kärpäsiä". Paatelainen sanoi, ettei olisi yllättynyt, jos EM-karsintajoukkueeseen tulisi vielä muutoksia.

Urheilu
 

Yksittäisellä loukkaantumissumalla voi olla katastrofaaliset seuraukset, kun Suomen jalkapallon terävin huippu on kapea ja matalahko.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen saattoi pyyhkiä kylmää hikeä otsaltaan viime viikonloppuna.

Suomalaispelaajia loukkaantui useita, enemmän tai vähemmän, vain kaksi viikkoa ennen EM-karsintaottelua Pohjois-Irlannissa.

"Huolestuin, kun pelaajia putosi kuin kärpäsiä. Ei ollut kivaa katsottavaa. Kysymysmerkkejä tuli paljon. Pelaajien kanssa juteltuani selvisi, että joillain pelaajilla on isoja ongelmia ja joillain pieniä", Paatelainen kertoi tiistain tiedotustilaisuudessa.

Paatelainen sanoi, että joukkueeseen ei ole tehty muutoksia viime viikonlopun pelien perusteella.

"En olisi yllättynyt, jos näin tehtäisiin."

Sunnuntaina Niklas Moisander joutui jättämään Ajaxin sarjaottelun väliin nilkkavamman takia. Helsingborgin pakki Jere Uronen jätti pelin kesken pohjevamman takia. Lech Poznanin toppari Paulus Arajuuri sai jalkavamman viikonloppuna. Perparim Hetemaj joutui jättämään Chievon Serie A -ottelun kesken puolen tunnin kohdalla lihasvamman takia. Suomen avauskokoonpanossa tavallisesti pelaava Häckenin pakki Kari Arkivuo kärsii nivusvammasta.

Ja aiemmin loukkaantuneiden listalle olivat joutuneet Juhani Ojala ja Markus Halsti. Eero Markkanen on vasta palannut joukkueharjoituksiin loukkaantumisen jäljiltä.

Paatelainen haluaa nyt katsoa, miten pelaajien kuntoutus lähtee liikkeelle.

"Hetemaj menee kuvauksiin keskiviikkona aamulla. Tällä haavaa odotukset eivät ole positiiviset", Paatelainen sanoi.

Puolustuslinja voi mennä täysin uuteen uskoon, kun puolustuksen avauksen miehistä vain Joona Toivio on selviytynyt vammoitta.

"Meillä on koko puolustuslinjassa paljon mietittävää ja odoteltavaa. Onneksi meillä on vielä kymmenisen päivää otteluun, siinä ajassa voi tapahtua paljon."

Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Suomen maajoukkueen hyökkäävät pelaajat ovat olleet viime aikoina hyvässä maalivireessä. Brøndbyn Teemu Pukki palasi maalikantaan Tanskan liigassa seitsemän peräkkäisen maalittoman ottelun jälkeen. Fortuna Düsseldorfin Joel Pohjanpalo pelasi kaksi ottelua maaleitta kakkosbundesliigassa, kunnes teki kauden kymmenennen sarjamaalinsa viikonloppuna. Roman Eremenko teki viikonloppuna kaksi maalia TsSKA Moskovalle ja nosti kauden maalisaldonsa jo yhdeksään maaliin.

"Täytyy toivoa, ettei ruuti ole märkää Pohjois-Irlannissa", Paatelainen sanoi.

Pohjois-Irlanti on aloittanut EM-karsinnat todella vahvasti. Lohkokakkosella on kolme voittoa ja tappio Romaniaa vastaan.

"Pohjois-Irlanti on kova vastustaja. Heillä on nimimiehiä, jotka pelaavat kovissa joukkueissa. Uskon siihen, että pystymme pistämään heille kampoihin", Paatelainen sanoi.

Pohjois-Irlannin päävalmentajan Michael O'Neillin tiistaina nimeämässä joukkueessa on kahdeksan pelaajaa Englannin Valioliigasta ja saman verran Championship-sarjasta.

"Se kertoo pelaajien tasosta. Puhutaan laatujoukkueesta. He pelaavat suoraviivaista peliä ja vastahyökkäyspeliä. Heillä on vaaralliset pelaajat heidän pelitapaansa", Paatelainen kertoi.

Paatelaisen mukaan Suomen peli on hyvissä uomissa. Sitä hän perusteli tilastoin.

"Karsintalohkomme joukkueista olemme syöttäneet eniten. Se kertoo, että pelaamme modernia positiivista syöttöpeliä. Meillä on lohkon joukkueista eniten maalintekoyrityksiä. Meillä on eniten maalintekoyrityksiä maalia kohti. Luomme tilanteita systemaattisen syöttämisen avulla. Pidämme palloa keskimäärin enemmän kuin vastustaja."

Tästä huolimatta saldona on vain yksi voitto?

Mixu Paatelainen
Mixu Paatelainen
Kari Arkivuo
Kari Arkivuo
Paulus Arajuuri
Paulus Arajuuri
Markus Halsti
Markus Halsti
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!