Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues aikoo tehdä JYP-ikoni Eric Perrinin viimeisestä näytöksestä lyhyen

Jyväskyläläisten rakastama Eric Perrin pelaa viimeistä kauttaan JYP-paidassa. Jäähyväiset olisi mukava jättää mestaruusjuhlissa. Kultajahti alkaa perjantaina puolivälierissä Bluesia vastaan.

Urheilu
 
Hannu Rainamo
Eric Perrin oli 55 (12+43) tehopisteellään JYPin paras pistemies runkosarjassa.
Eric Perrin oli 55 (12+43) tehopisteellään JYPin paras pistemies runkosarjassa. Kuva: Hannu Rainamo

Darren Boyko , Otakar Janecky, Allan Measures. Vaikka JYPin keskushyökkääjä Eric Perrin on pelannut edellä mainittuja lyhyemmän liigauran, hän kuuluu sarjan historian kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistusten listalle.

Seitsemän kautta Liigassa pelannut Perrin, 39, on sarjan historian neljänneksi tehokkain ulkomaalainen, jonka 448 runkosarjaottelun mittaisella uralla on syntynyt 390 tehopistettä.

Tehopisteistä ei puhuta ensimmäisenä, kun Perrinistä kysyy herran tuntevilta. Lähes kaikki toistavat adjektiivia iloinen.

"Hän on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen Jyväskylässä. Se on ansaittu juttu, hänellä on aina aikaa kannattajille", monivuotinen seurakaveri Jani Tuppurainen kuvailee.

Suurimman vaikutuksen Perrin on tehnyt kaukalossa. Älykäs taituri on pelannut JYPissä kuusi kautta ja voittanut yhden Suomen mestaruuden. Se herkku loppuu tämän kevään jälkeen, kun Perrin jättää JYPin.

Sitä ennen toiveissa ovat vielä toiset mestaruusjuhlat.

"Kaikki haluavat järjestää Ekille hyvät läksiäiset", Tuppurainen sanoo.

Tämä kevät on muutenkin JYPin nykyrungolle viimeinen mahdollisuus menestyä. Seuran pelaajabudjettia pienennetään ensi kaudeksi. Siksi jyväskyläläisten rakastama Perrin joutuu vaihtamaan seuraa.

Perjantaina alkavissa puolivälierissä JYP kohtaa Bluesin, jota valmentaa Perrinille tuttu Jyrki Aho. Kaksikko juhli SM-kultaa JYPissä keväällä 2012.

"Meillä oli mukavia vuosia yhdessä. Peli on Ekille vähän kuin leikkiä, hän hakee nautinnon kautta onnistumisia", Aho muistelee.

Vaikka Aho on vastustajan puolella, hän alkaa kertoa tarinoita siitä, kuinka Perrin ja Harri Pesonen aina juoksivat alkulämmöistä kilpaa pukukoppiin. Tarina kuvaa Perrinin leikkimielisyyttä, mutta samalla kilpailuhenkeä.

Leikkimielinen on myös Ahon vastaus, kun häneltä kysyy, miten Perrin pysäytetään.

"Kävelen aina JYPin vaihtoaition läpi Jyväskylässä. Jos Eki sattuu kohdalle, kampitan hänet."

"Siellä on paljon muitakin tuttuja, joita voisin kampittaa."

Vuodet 2007–2013 JYPissä apu- ja päävalmentajana työskennellyt Aho tuntee tulevan vastustajan hyvin, muttei usko siitä olevan erityistä hyötyä.

"Suurempi etu on se, että tuskin eksytään matkalla Jyväskylään. Olen aika usein ajanut sitä väliä."

Aho voi ottaa rennosti, sillä Bluesilla on oma kultakimpaleensa, joka haastaa Perrinin ottelusarjan parhaan pelaajan tittelistä.

Keskiviikkona runkosarjan parhaalle pelaajalle annettavan Lasse Oksanen -palkinnon pokannut Kim Hirschovits nosti esimerkillään Bluesin jämäsijoilta kärkikamppailuun. Hirschovits ei halua puhua kaksintaistelusta, mutta antaa arvoa kokeneelle Perrinille.

"On hienoa, että tämä sarja on saanut nauttia hänenlaisestaan pelaajasta."

Perjantaina alkavat Liigan pudotuspelit näkyvät Nelonen Pro -kanavilla sekä ruutu.fi -palvelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?