Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkiä lentoja, tuvan täydeltä yleisöä ja paljon puhetta – HS paketoi Jokerien avauskauden KHL:ssä

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Jokereiden ottelut kiinnostivat yleisöä.
Jokereiden ottelut kiinnostivat yleisöä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Moskova. Jokerien ensimmäinen kausi KHL:ssä herätti intohimoja laidasta laitaan, mutta yleisö tykkäsi. HS paketoi Jokerien kauden ja listasi mieleen jääneet asiat ensiaskeleista uudessa sarjassa.

1. Joukkue

Jokerien GM Jari Kurri kokosi yhdessä valmennusjohdon kanssa kenties parhaan mutta ehdottomasti kalleimman Suomessa koskaan pelanneen joukkueen.

Noin kymmenen miljoonan pelaajabudjetilla sai laatua. Juhamatti Aaltonen tuli suurella kohulla ja rahalla ryhmään juuri kauden kynnyksellä. Petteri Wirtanen liittyi mukaan marraskuussa.

Veteraanipuolustaja Jere Karalahti antoi ilmettä Jokereille alkukaudesta, kunnes loikkasi länteen. Karalahti pelaa nyt Jönköpingissä HV-71:ssä ja niittää siellä peliminuutteja yhtä uskollisesti kuin parhaimmillaan Jokereissa.

Johan Harju tuli aisaparinsa Linus Omarkin kanssa Luulajasta mutta joutui poistumaan vähin äänin takaisin.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Linus Omark oli Jokerien parhaita pelaajia avauskaudella KHL:ssä.
Linus Omark oli Jokerien parhaita pelaajia avauskaudella KHL:ssä.

2. Matkustaminen

Jos Finnairin tilauslennoista saisi mailit omalle kortilleen, olisi jokaisella Jokerien pelaajalla jonkinlainen tuplaplatinakortti ilmailuliikenteestä.

Jokereilla on takanaan suurin piirtein tuplaten lentokoneessa istumista verrattuna useimpiin kotimaan liigajoukkueiden bussimatkoihin. Tutuksi ovat tulleet Niznekamsk, Tšeljabinsk, Omsk, Kazan ja monet muut itänaapurin kaupungit.

Vasta ensi vuonna alkaa tosi matkailu, kun joukkue koluaa Venäjän itäisimmät kolkat Habarovskin ja Vladivostokin.

Jokainen reissu on vaatinut ällistyttävän määrän tavaraa. Kovakuorisia matka-arkkuja matkasi Moskovaan kauden viimeiseen peliin 14. Siihen tuli päälle 25 pelikassia, ja kokonaismäärä nousi yhteensä 63 kolliin. Painoa ruumaan kertyi 1 785 kiloa.

Kun Venäjälle matkustaa, kaikesta täytyy huolehtia ja kaikkeen varautua.

"Yllättävän hyvin on mennyt. Kaukaisimmilla idän kentillä ei ollut kärryjä, mutta silloin pelaajat auttoivat kantamisessa", huoltopäällikkö Esa Maunula sanoi.

3. Yleisö

KHL:n kolme kirjainta ovat olleet herkkua kyynikoille ja epäilijöille. Miten tuntemattomat venäläiset voisivat kiinnostaa Suomessa, kuului kysymys ennen kauden alkua.

Jokerit haali Hartwall-areenaan runkosarjaan ja pudotuspeleihin yhteensä 389 880 katsojaa noin 11 000 hengen keskiarvolla.

Joukkueen keräämä yleisömäärä täyttäisi Olympiastadionin huimat yksitoista kertaa. Cheek teki sen kahdesti, mutta Jokereiden luvut ovat uskomattomia.

Kun tämä kausi on päättynyt, on pakko kysyä, riittääkö hurmos myös ensi kaudelle?

Se kuuluu tulevan kauden asialistalle.

4. Arvostelijat

KHL keräsi yleisöä, se tiedetään. KHL imi myös kriitikot puoleensa, ja syystäkin.

Venäjän liiga on rakennettu kaasun ja öljyn varaan, pehmeälle pohjalle, jossa seurojen itsensä hankkimat tulot eivät ole lähelläkään menoja.

Näistä kaikista asioista saa lukea ja kuulla melkein jokaisessa käänteessä, kun puhutaan KHL:stä.

Sekin kuuluu terminologiaan, että sarja on ristitty Putin-liigaksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tarkoitusperien takia.

5. Menestys

Jokerit sijoittuu KHL:ssä avauskaudellaan sijoille 5–8. Ei hassumpaa, mutta ei myöskään maata järisyttävää.

Runkosarjassa Jokerit otti kotiedun pudotuspeleihin, selvitti pakolliselta tuntuvan ensimmäisen kierroksen ja kompastui toiseen "rundiin".

Päävalmentaja Erkka Westerlund mainosti ennen liigan alkua, että Jokerit on sarjan paras joukkue. Siis joukkueena pelaava ryhmä.

Hyvä arvaus Westerlundilta, mutta kyllä sieltä löytyi muitakin, jotka pelasivat tiiviisti yhteen.

Paras esimerkki osui kauden viimeiseen otteluun Moskovaan. TsSKA oli vähintään yhtä hyvä joukkueena kuin Jokerit, mutta yksilöiltään se oli parempi.

Jokainen tietää, miten siinä kävi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!